Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britská polícia zatkla desiatky motorkárov z klubu Hells Angels, toto sú dôvody

Policajti doprevádzajú členov motorkárskeho klubu Hells Angels Zobraziť galériu (2)
Policajti doprevádzajú členov motorkárskeho klubu Hells Angels (Zdroj: TASR/Andrew Matthews/PA via AP)

LONDÝN - Britská polícia zatkla viac ako tri desiatky členov motorkárskeho klubu Hells Angels, ktorí sa zúčastňujú na oslavách 50. výročia jeho založenia v Spojenom kráľovstve. Informovala o tom agentúra AP.

Polícia v anglických grófstvach Surrey a Sussex oznámila, že zadržala 34 účastníkov trojdňovej akcie Hells Angels Euro Run 2019. Zaistené osoby sú podozrivé z drogovej trestnej činnosti a prechovávania útočných zbraní. 

Voči 12 zo zadržaných vzniesli aj obvinenia: ide o piatich Nemcov, troch Maďarov, jedného Švajčiara, Francúza, Čecha a Gréka. Sedem osôb už v piatok odsúdili na podmienečné tresty odňatia slobody, ďalších päť malo predstúpiť pred súd v sobotu. Väčšinu z vyše troch desiatok zatknutých prepustili bez vznesenia obvinení.

Policajti doprevádzajú členov motorkárskeho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Andrew Matthews/PA via AP)

Britské úrady "veľmi jasne varovali, že u účastníkov podujatia Hells Angels, z ktorých mnohí sú zo zahraničia, nebudú tolerovať kriminálne a spoločensky škodlivé správanie," uviedol zástupca šéfa polície v Surrey Nev Kemp. 

Oslavy Hells Angels v sobotu popoludní vyvrcholili hromadnou jazdou motorkárov naprieč južným Anglickom, na ktorej organizátori očakávali okolo 3000 účastníkov. Podľa polície bol ich skutočný počet napokon nižší, takže dopravné problémy boli napokon menšie, než sa predpokladalo. 

Cieľom jazdy bolo prímorské letovisko Brighton. Motorkárov sprevádzala policajná eskorta a ich pohyb zo vzduchu monitoroval policajný vrtuľník. V okolí trasy sa zhromaždili davy divákov. 

Viac o téme: ZatýkaniePolícia Veľká BritániaHells Angels
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu