Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trest dva a pol roka pre recidivistu: Brutálne napadol policajtov, pri sebe mal marihuanu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil nepodmienečný trest odňatia slobody dva a pol roka pre 42-ročného Félixa Heku zo Žiaru nad Hronom. Heka spáchal prečin útoku na verejného činiteľa a prečin držania omamných látok.

Policajtov Heka napadol v auguste minulého roku v osade Pod Kortinou v Žiari nad Hronom. Hliadku privolali, pretože Heka autom Škoda Felicia tam narazil do chatky, patriacej istej Márii. Policajti ho chceli predviesť na oddelenie, na čo Heka oboch polial neznámou tekutinou a jedného z nich napadol päsťami, kopancami a snažil sa ho uhryznúť. Policajti agresívneho Heku spacifikovali donucovacími prostriedkami. Zároveň zistili, že Heka mal pri sebe igelitové vrecúško s marihuanou. Tým spáchal trestné činy útoku na verejného činiteľa a držania omamných látok.

Na súde sa Heka k obom skutkom priznal a svoje konanie oľutoval. Súd v Žiari nad Hronom mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na dva a pol roka. Voči tomu sa Heka odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny, krajský súd však dôvody odvolania neakceptoval a prvostupňový rozsudok potvrdil ako správny a zákonný.

Treba dodať, že Heka bol v minulosti už jedenásťkrát súdne trestaný. Na odvolacie konanie ho eskortovali z väzenia, kde si odpykáva ročný trest za marenie výkonu súdneho rozhodnutia. Do výkonu trestu sa recidivista dostal dva dni po útoku na policajtov.

Viac o téme: MarihuanaPolicajtovFélix HekaNepodmienečne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu