Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Piatková streľba v Zürichu má obeť (†38) z Česka: Malo ísť o zločin z vášne

Rukojemníkov zadržiaval 60-ročný Švajčiar
Rukojemníkov zadržiaval 60-ročný Švajčiar (Zdroj: SITA/Ennio Leanza/Keystone via AP)

ZÜRICH - Jednou z dvoch obetí piatkovej streľby v Zürichu je tridsaťosemročná Češka. S odvolaním na miestne úrady o tom dnes informovala švajčiarska tlač.

Šesťdesiatročný Švajčiar zadržiaval ako rukojemníkov dve ženy a vyhrážal sa, že ich zastrelí. Polícia po vniknutí do bytu našla všetky tri osoby mŕtve. Druhou mŕtvu ženou je 34-ročná Švajčiarka.

Policajti sa o prípade dozvedeli v piatok okolo 05:20 SELČ zrejme od jednej zo zadržiavaných žien. Keď dorazili na miesto, muž sa vyhrážal, že rukojemníkov zabije, ak sa policajti nestiahnu. Polícia následne okolie domu na okraji Zürichu vypratala.

Asi po troch hodinách muž vyjednávačom oznámil, že sa v priebehu niekoľkých minút vzdá. Potom sa ale ozvali výstrely. Keď polícia vnikla do bytu, našla muža aj obe ženy s ťažkými zraneniami. Všetci traja potom svojim zraneniam na mieste podľahli.

Dnes miestne úrady oznámili, že rukojemníkov zadržiaval 60-ročný Švajčiar a rukojemníkmi boli 38-ročná Češka a 34-ročná Švajčiarka. Všetci mali hlásený pobyt na území kantónu Zürich.

Už v piatok švajčiarsky server 20minuten informoval, že pravdepodobne išlo o zločin z vášne. Podľa neho mal muž s mladšou z obetí vzťah, po jeho rozpade žena odišla bývať k svojej známej z Česka, ktorá údajne vo Švajčiarsku pracovala ako opatrovateľka. U nej v byte sa podľa serveru 20minuten tiež čin stal. Polícia sa však zatiaľ k motívu činu nevyjadrila.

Viac o téme: StreľbaVraždaŠvajčiarskoČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu