Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vo svete sa opäť triasla zem: Oblasť mesta San Salvador zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,6

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN SALVADOR - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zaznamenali vo štvrtok v blízkosti hlavného mesta latinskoamerického štátu Salvádor. S odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS o tom informovala agentúra AFP.

Salvádorská hasičská služba uviedla, že nemá hlásia o obetiach či zranených. Nedošlo ani k veľkým materiálnym škodám. Podľa USGS sa miesto vzniku zemetrasenia nachádzalo 40 kilometrov južne od San Salvadoru, v približnej hĺbke 64 kilometrov.

Otrasy bolo výrazne cítiť v hlavnom meste, kde ľudia utekali zo svojich domovov s baterkami v rukách, keďže k zemetraseniu došlo pred svitaním. V niektorých oblastiach sa prerušili dodávky elektriny. Kým Tichomorské centrum varovania pred cunami nevydalo výstrahu pred prívalovými vlnami, salvádorské ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo svoje vlastné vyhlásenie, v ktorom varuje pred zmenami výšky hladiny mora do 30 centimetrov pozdĺž salvádorského pobrežia.

Ministerstvo vo svojom tvíte napísalo, že obyvatelia pobrežných oblastí by sa najbližšie najmenej štyri hodiny mali zdržiavať pobytu v blízkosti brehov Tichého oceánu. V danej oblasti bolo zrušené aj vyučovanie.

Viac o téme: Zemetrasenie SalvadorSan Salvador
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu