Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž chcel prepašovať kokaín: Prehltol neuveriteľný počet balíkov, na palube lietadla zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KOLUMBIA - Na palube komerčnej leteckej linky smerujúcej z Bogoty do Tokia zomrel Japonec. Pitva odhalila nečakanú príčinu smrti - 246 balíkov kokaínu, ktoré muž pred letom prehltol.

Podľa agentúry AFP muselo lietadlo v severnom Mexiku - zhruba v polovici letu - núdzovo pristáť, keď 42-ročný Japonec dostal záchvat. "Letušky si všimli, že cestujúci dostal kŕčový záchvat a pilot požiadal o povolenie núdzovo pristáť v meste Hermosillo," uviedla v noci na utorok kancelária prokurátora vo federálnom štáte Sonora. 

Keď lietadlo pristálo a na palubu v piatok o 02.25 h ráno miestneho času vstúpili záchranári, Japonca - identifikovaného len ako Udo N. - už mohli len vyhlásiť za mŕtveho. Pitva odhalila, že Udo N. prehltol 246 balíkov kokaínu, z ktorých každý mal priemer zhruba 2,5 centimetra, približuje agentúra AFP. Príčinou smrti bol opuch mozgu, vyvolaný predávkovaním drogou.

Po odvoze telesných pozostatkov lietadlo aerolinky Aeroméxico pokračovalo so zvyšnými 198 cestujúcimi v lete do Japonska. Pašovanie narkotík v telách kuriérov je obvyklou taktikou drogových kartelov.

Viac o téme: MužLietadloKokaínPašovanieLetTokioBogota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu