Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nespokojnosť treba vyjadriť najtvrdším spôsobom: Skvost planéty uzatvorený... Haló, vyriešte to

Múzeum Louvre
Múzeum Louvre (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Zamestnanci parížskeho Musée du Louvre vstúpili v pondelok do štrajku, čo si vyžiadalo zatvorenie múzea, informovala agentúra AFP.

Odborový zväz CGT oznámil, že 150 zamestnancov múzea sa zhromaždilo pred budovou ministerstva kultúry v Paríži, aby protestovali "proti nedostatku personálu". "Múzeum bude v pondelok výnimočne zatvorené z dôvodu štrajku kancelárskych zamestnancov a bezpečnostného personálu," uviedlo múzeum na Twitteri. Vedenie inštitúcie za dôvod štrajku označilo narastajúce množstvo návštevníkov, ktoré už zamestnanci nedokážu adekvátne zvládnuť.

"Louvre minulý rok navštívilo viac ako desať miliónov ľudí. Množstvo návštevníkov v porovnaní s rokom 2009 narástlo o viac ako 20 percent, počty zamestnancov však klesajú," uvádza zväz odborových organizácií Sud Culture Solidaires (SUD).

Louvre je jedno z mála parížskych múzeí, ktoré sú otvorené aj v pondelok, a v tieto dni býva obzvlášť zaneprázdnené. Múzeum oznámilo, že návštevníkom, ktorí si kúpili lístky na pondelok, poskytne náhradu.

Viac o téme: ŠtrajkNávštevníciZamestnanciParížLouvre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu