Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

USA prichádza s upozornením: Týka sa lodí po sabotáži pri pobreží SAE

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

DUBAJ - Spojené štáty vydali v pondelok nové upozornenie pre námornú dopravu v súvislosti s údajnými "sabotážnymi činmi" voči lodiam pri pobreží Spojených arabských emirátov (SAE). Oznámenie prišlo v čase zvýšeného regionálneho napätia medzi USA a Iránom, informuje agentúra AP.

Námorná správa Spojených štátov (MARAD) síce zdôraznila, že takéto incidenty neboli potvrdené, avšak vyzvala lodných dopravcov, aby boli opatrní pri plavbách okolo emirátu Fudžajra a rovnomenného prístavného mesta na východnom okraji SAE pri Ománskom zálive. V upozornení z pondelkového rána miestneho času poskytla aj súradnice údajnej sabotáže, ku ktorej podľa tejto správy malo dôjsť severne od Fudžajry.

Spojené arabské emiráty v nedeľu oznámili, že terčom sabotáže sa vo vodách pri krajine stali štyri plavidlá. Neuviedli však bližšie podrobnosti ani nemenovali podozrivých. Oznámenie zverejnili niekoľko hodín po tom, ako iránske a libanonské médiá publikovali falošné správy o výbuchoch v prístave Fudžajra, kde uskladňujú ropu určenú na lodnú prepravu.

Viac o téme: LoďSabotážUSASAE
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu