Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podvodníčka si smotánku obmotala okolo prsta: Príbeh Anny, pôvabnej dedičky z Nemecka

Anna Sorokin, mladá žena z Ruska, sa chcela stať členkou newyorskej smotánky. Zobraziť galériu (5)
Anna Sorokin, mladá žena z Ruska, sa chcela stať členkou newyorskej smotánky. (Zdroj: Reprofoto/Instagram:annadelveycourtlooks)

NEW YORK - Mladá, krásna, pôvabná. A navyše bohatá. Anna Delvey, dedička z Nemecka, si newyorskú smotánku postupne obmotávala okolo prsta. Až do chvíle, kým neprišli na to, že jej pravé meno je Anna Sorokin, pochádza z Ruska, nie je dedičkou miliónového majetku a všetkých klamala. Paradoxne, aj preto ju poniektorí označujú za legendu.

Aj keď to pripomína dej z filmového plátna, v tomto prípade ide o skutočný príbeh. Luxus, v akom žila podvodníčka Anna, si väčšina z nás vie ťažko predstaviť. Aj pre ňu je však už prepych minulosťou. Zo sna ju prebudila krutá realita.

Anna sa luxusným životným štýlom chválila aj na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (5)
Anna sa luxusným životným štýlom chválila aj na sociálnej sieti.  (Zdroj: Reprofoto: Instagram-theannadelvey)

Slávna vďaka podvodom

Sorokin sa narodila neďaleko Moskvy v roku 1991. V roku 2007 sa s rodinou presťahovala do Nemecka. Annin otec tam totiž dostal prácu. Bol vodičom kamiónu. Mama vlastnila malý obchodík so zmiešaným tovarom. Neskôr bola ženou v domácnosti. Rodina netrela biedu, no rozhodne neboli „za vodou“. Anne ale chceli dopriať len to najlepšie. „Vždy sme platili jej výdavky, nájom a iné veci. Ubezpečila nás, že tieto náklady boli tou najlepšou investíciou,“ vyjadrili sa pre NY Times jej rodičia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

April 15th, 2019: Black Zara Dress and Signature Céline Frames

Príspevok, ktorý zdieľa AnnaDelveyCourtLooks (@annadelveycourtlooks),

Dievčina študovala v Londýne, neskôr pracovala pre módny časopis v Paríži. No málilo sa jej, chcela viac. Aj ona chcela patriť do nablýskaného sveta celebrít. A podarilo sa jej to, aspoň na chvíľu. Na pohľad nenápadnú dievčinu totiž neskôr prijala newyorská elita, poznala ju pod menom Anna Delvey. Vymyslela si, že je zazobaná nemecká dedička. Nevinná tvárička a sebavedomé vystupovanie jej hrali do karát. Kto by ju podozrieval?

Anna Sorokin.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:Instagram - theannadelvey)

Bola štedrá

Anna prespávala v elegantných hoteloch, kde za jednu noc zaplatíte aj 400 dolárov. Dennodenne nakupovala, míňala na masáže, kozmetiku, drahé jedlá. Zúčastňovala sa večierkov po boku celebrít a vplyvných ľudí. Ako priblížila pre New York recepčná hotela, v ktorom mladá žena prespávala, neraz musela siahnuť poriadne hlboko do vrecka. Za stretnutia s osobným trénerom, ktorého služby využívali svetoznáme celebrity, bola ochotná zaplatiť aj 4500 dolárov. V hotovosti. Stovka sa ušla aj tým, ktorí jej do izby odniesli kufor. Mastné prepitné dostal neraz aj taxikár. Anna bola jednoducho štedrá.

Anna Sorokin, mladá žena
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Instagram:annadelveycourtlooks)

Jej newyorský sen sa začal v roku 2014. V máji 2019 sa rozplynul, odsúdili ju na 4 až 12 rokov za mrežami. Po celé roky, čo žila na vysokej nohe, nazbierala poriadne vysoké účty v hoteloch, reštauráciách, dokonca aj u súkromných leteckých spoločností. Výdavky kryla falošnými šekmi, kým si však niekto uvedomil, čo sa deje, bolo neskoro. Dovolenku za 60-tisíc jej uhradil kamarát, presvedčila ho, že nemá momentálne prístup k svojim peniazom. Niektorým vôkol nej jednoducho stačilo, že sa správala ako bohatá a mala stodolárové bankovky vo vrecku. O to, čo mala na účte, sa už nezaujímali. Veď patrila k smotánke, rúško tajomstva preto akceptovali. 

Po žene na FOTO pátra polícia: Muža zbalila na zoznamke, takmer prišiel o celý svoj majetok

Narušenie plánov

„Ospravedlňujem sa za chyby, ktoré som urobila,“ povedala pred súdom. Jej prešľapy však neboli malé, predstavovali približne 275-tisíc dolárov. Klamstvá sa prevalili až po tom, ako si chcela vziať závratnú niekoľkomiliónovú pôžičku z losangeleskej banky. Vymyslela si totiž postavu pracovníka renomovanej švajčiarskej banky. No miestni bankári sa nenechali oklamať a prišli na to, že ide o fiktívneho človeka. Stačila teda malá štrbinka, ktorá jej narušila plány a dlhy sa začali sypať z každej strany.

Ak si ale myslíte, že Annu verejnosť absolútne odsúdila, ste na omyle. Aspoň sčasti. Niektorí sa na jej adresu vyjadrili, že je legendou. Spoločnosť Netflix kúpila práva na natáčanie seriálu o jej živote. Vznikol dokonca instagramový profil, na ktorom ste mohli nájsť všetky modely, ktoré si Anna obliekla na súdne pojednávania. A vo väzení sa podvodníčka tiež nemá zle. Všetko vraj vníma ako sociálny experiment. Jej rodičia sa však desia toho, že dlžoby budú musieť vziať na svoje plecia.

Viac o téme: SmotánkaKlamstváSúd New YorkRuska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu