Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Filipíny zasiahlo druhé zemetrasenie za posledné dva dni: Obeťami je minimálne 15 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Aaron Favila)

MANILA - Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo v utorok východnú časť Filipín po tom, ako predošlý otras usmrtil v pondelok na severe krajiny najmenej 15 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na Filipínsky inštitút vulkanológie a seizmológie (PHIVOLCS).

Epicentrum posledného otrasu sa nachádzalo v meste San Julian v provincii Východný Samar, 571 kilometrov juhovýchodne od filipínskej metropoly Manila. Podľa americkej geologickej služby USGS malo zemetrasenie magnitúdu 6,3 a miesto vzniku sa nachádzalo 13 kilometrov východne od mesta Tutubigan v hĺbke 70,2 kilometra. 

Zatiaľ sa neobjavili správy o možných škodách či obetiach následkom druhého zemetrasenia. Po prvom zemetrasení s magnitúdou 6,1, ktoré seizmológovia zaznamenali v pondelok na severe Filipín vrátane hlavného mesta Manila, došlo k poškodeniu budov i letiska a oblasť zostala bez dodávok elektrickej energie. Filipíny ležia v oblasti tzv. Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje približne 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi.

Viac o téme: Zemetrasenie FilipínyManila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu