Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pozor, budúci týždeň sa možno zastaví čas: Významné stretnutie svetových veličín

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: SITA/Minoru Iwasaki/Kyodo News via AP)

PCHJONGJANG - Severokórejský vodca Kim Čong-un sa na budúci týždeň pravdepodobne stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Schôdzka má prebehnúť v ruskom ďalekovýchodnom meste Vladivostok. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

 Vodca KĽDR bude pravdepodobne do Vladivostoku cestovať svojím špeciálnym vlakom cez Čínu rovnako, ako keď sa vo februári tohto roku vo vietnamskej metropole Hanoj stretol s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

O pripravovanej návšteve Kim Čong-una v Rusku svedčí aj skutočnosť, že japonská televízia Fuji News Network (FNN) odvysielala zábery, na ktorých je údajne vidieť šéfa Kimovho protokolu Kim Čang-suna pri obhliadke železničnej stanice vo Vladivostoku. 

Putin ruský Ďaleký východ navštívi na budúci týždeň cestou na medzinárodné fórum fóra o čínskej iniciatíve tzv. Novej hodvábnej cesty, ktoré sa bude konať 26. apríla v čínskej metropole Peking. O Putinovej plánovanej návšteve Vladivostoku svedčia sprísnené bezpečnostné opatrenia, ktoré miestne úrady v meste zaviedli. Ak by sa summit Putin-Kim uskutočnil, išlo by o vôbec prvé vzájomné stretnutie oboch lídrov.

Viac o téme: StretnutieVladimir PutinKim Čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu