Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarská polícia je na stope drogovému gangu: Operovať mali aj na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vadim Ghirda)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia vyšetruje prípad zločineckej skupiny 14 mužov a šiestich žien v Novohradskej župe, ktorá je podozrivá z trestného činu organizovaného predaja drog v Maďarsku i na Slovensku. Informovala o tom v stredu agentúra MTI.

Župná polícia na internetovej stránke Police.hu uviedla, že 30-ročný občan Slovenska Patrik P. v období rokov 2015-17 týždenne trikrát predával omamné a nové psychoaktívne látky rôzneho druhu v oblastiach miest Šahy a maďarského Balassagyarmatu šiestim spolupáchateľom, ktorí zapojili do gangu aj ďalších ľudí.

Patrika P. policajti zadržali pri cestnej kontrole 12. júna 2017. V jeho aute našli látky, u ktorých bolo podozrenie, že ide o narkotiká -- vrátane metamfetaminu, amfetaminu, kokaínu či marihuany --, ale aj väčšie množstvo hotovosti v hodnote niekoľkých miliónov forintov.

Polícia zadržala osem ľudí. Súd trom podozrivým nariadil vzatie do vyšetrovacej väzby, štyrom nariadil súdny dohľad a jeden podozrivý absolvuje v súčasnosti výkon trestu za iný trestný čin, píše Police.hu.

Viac o téme: DrogyGangPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu