Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na pobreží Čierneho mora vyplavilo poklad: Pláže potom zaplavili policajti, šlo o milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda)

BUKUREŠŤ - Viac ako 300 policajtov a dva vrtuľníky prehľadávali v nedeľu v Rumunsku pobrežie Čierneho mora po tom, ako sa v piatok vyplavilo na breh postupne až 131 kilogramov kokaínu. Informovala o tom agentúra AFP.

V stroskotanej lodi na Dunaji našli kokaín za 300 miliónov: Má za tým stáť balkánska mafia

Hovorca polície Georgian Dragan povedal, že v nasadení bolo 14 člnov a niekoľko potápačov, ktorí sa snažili nájsť ďalšie balíčky s kokaínom. Rumunská polícia predtým zaistila viac ako tonu kokaínu zabaleného v 36 igelitových vrecúškach. Tá sa našla 20. marca v lodi, ktorá sa potopila v delte Dunaja. Pravdepodobne ide o časť práve tejto zásielky, poznamenáva AFP.

V súvislosti so zhabaným kokaínom už zadržali dvoch srbských občanov. Podľa prokuratúry ide o 90-percentný kokaín v hodnote stoviek miliónov eur. Polícia uviedla, že minulý utorok vylovili z Čierneho mora ďalších 200 kilogramov kokaínu.

Rumunsko je tranzitnou krajinou, cez ktorú sa do západnej Európy preváža kokaín z Latinskej Ameriky. V roku 2016 rumunská polícia napríklad zhabala v prístavnom meste Konstanca rekordné množstvo 2,5 tony kokaínu pochádzajúceho z Kolumbie. Jeho odhadovaná hodnota bola 600 miliónov eur.

Viac o téme: KokaínPolícia Čierne more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu