Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Barbara Bushová pred smrťou o Trumpovi: Keď vyhral, bola zhrozená, toto v nej vyvolával

George Bush starší a Barbara Bushová
George Bush starší a Barbara Bushová (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Dnes už nežijúca bývalá prvá dáma Spojených štátov Barbara Bushová pred smrťou priznala, že súčasný prezident Donald Trump v nej vyvolával "úzkosť" a úvahy o tom, či môže byť naďalej podporovateľkou Republikánskej strany, ktorá Trumpa do funkcie nominovala.

Názory manželky niekdajšieho republikánskeho prezidenta Georgea Busha staršieho na Trumpa vyšli najavo po tom, ako denník USA Today zverejnil v stredu výňatky z pripravovanej biografie, ktorá má vyjsť pod názvom The Matriarch, informovala agentúra AP. Príslušný rozhovor poskytla Bushová vo februári 2018. Krátko na to, v apríli, zomrela vo veku 92 rokov.

Spomínanú "úzkosť" bývalá prvá dáma pociťovala počas prezidentských volieb v roku 2016, v ktorých Trump nakoniec zvíťazil nad svojou súperkou Hillary Clintonovou. Na otázku, čo sa stále považuje za republikánku, odpovedal: "Asi by som dnes povedala, že nie". Bushová v rozhovore spomínala, ako si pripravovala žartovný list, v ktorom by Clintonovej manželovi, exprezidentovi Billovi Clintonovi, zablahoželala k tomu, že sa stal partnerom prezidentky.

Následne sa však "s hrôzou" dozvedela, že víťazom volieb je Trump. Jeden z priateľov potom daroval Bushovej hodiny, ktoré rátali zostávajúci čas do konca Trumpovho funkčného obdobia. Tie si nechávala pri svojej posteli, dodáva AP.

Viac o téme: KnihaDonald TrumpSpojené štátyBarbara Bushová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu