Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nepochopiteľný čin rodičov: Doma sa pokúsili obrezať synčeka (†5 mes.), fatálne následky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

RÍM - Päťmesačný chlapec zomrel v Taliansku po tom, ako mu jeho vlastní rodičia doma urobili obriezku. Informovala o tom v nedeľu agentúra ANSA a ďalšie talianske médiá. Chlapec pôvodom z Ghany podľa týchto správ utrpel zástavu srdca, pričom v piatok popoludní ho helikoptérou previezli do nemocnice v Bologni.

V noci na sobotu zomrel. Prokuratúra v talianskom regióne Emilia-Romagna začala incident vyšetrovať ako zabitie. Nejde však o úplne ojedinelý prípad. Vlani v decembri zomrel v Monterotonde pri Ríme po obriezke dvojročný nigérijský chlapec. Jeho brat-dvojča obriezku prežil, skončil však na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici.

Obriezka je v súčasnosti v Taliansku vo verejných zdravotníckych zariadeniach nedostupná. V súkromných nemocniciach je však pre mnohých príliš drahá.
Zobraziť galériu (3)
Obriezka je v súčasnosti v Taliansku vo verejných zdravotníckych zariadeniach nedostupná. V súkromných nemocniciach je však pre mnohých príliš drahá.  (Zdroj: SITA)

Z decembrového krutého činu mala polícia obviniť 66-ročného Američana pôvodom z Líbye. Chlapček skonal na stratu krvi. Talianske médiá v tom čase uvádzali, že k tragédii došlo v utečeneckom tábore na okraji talianskej metropoly.

Batoľa a jeho dvojča sa už narodili v Taliansku a ich matka podľa portálu msn.com chcela požiadať o azyl v Európe. Obriezka mala byť v tomto prípade údajne prejavom rešpektu ku kultúrnym tradíciám medzi nigérijskými moslimami. A to aj napriek tomu, že žena mala byť katolíčka.

Viac o téme: ChlapčekObriezkaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu