Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zbesilý útok v Číne: Do davu ľudí vrazilo auto, hlásia šesť mŕtvych a osem zranených

(Zdroj: TASR/Chinatopix via AP)

PEKING - Šiestich ľudí usmrtil v piatok ráno muž v strednej Číne, ktorý zámerne vrazil autom do chodcov. Ďalších osem ľudí utrpelo zranenia, oznámila agentúra AFP s odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií.

K tragickej udalosti došlo v meste Cao-jang v provincii Chu-pej. Muž (44) najskôr doma zaútočil na svoju manželku a dcéru a spôsobil im zranenia. Následne vrazil na ulici autom do skupiny chodcov. Útočníka napokon zastrelili policajti. Bližšie podrobnosti o udalosti úrady s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie nezverejnili. Zranených previezli do nemocníc.

Vzhľadom na to, že súkromné vlastníctvo strelných zbraní je v Číne prakticky zakázané, útočníci páchajú podobné činy aj nožmi, sekerami, či kladivami. Často ide o duševne narušené osoby alebo o ľudí pociťujúcich osobnú alebo spoločenskú krivdu.

Agentúra poznamenala, že podobné incidenty sa odohrali v Číne aj v uplynulých mesiacoch. Vlani v novembri vodič auta úmyselne vrazil do skupiny školákov v meste Chu-lu-tao na severovýchode Číny. Päť detí prišlo o život a ďalších 19 utrpelo zranenia. Dvadsaťdeväťročný nezamestnaný šofér predtým, ako vrazil do detí, uvažoval o samovražde "pre spory" so svojou manželkou.

V septembri 2018 zahynulo v meste Cheng-jang v provincii Chu-nan 11 ľudí a 44 osôb hospitalizovali po tom, ako muž úmyselne narazil vozidlom SUV do ľudí na námestí, aby následne vystúpil a útočil ďalej dýkou a lopatou. Súd ho odsúdil na smrť za "ohrozenie verejnej bezpečnosti nebezpečnými spôsobmi". Muž si odpykal niekoľko trestov odňatia slobody za podpaľačstvo či napadnutie, bol odsúdený aj za pašovanie drog či krádeže. Svojím najnovším činom sa vraj "chcel pomstiť spoločnosti".

Viac o téme: AutoČínaDav ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu