Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zrážka na svahu: Lyžiarovi (†45) už nemohli pomôcť, pri náraze sa stalo čosi hrozné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: slovakia.travel)

ALPE D'HUEZ - Nedeľná kolízia českého a švédskeho lyžiara vo francúzskom zimnom stredisku Alpe d'Huez, po ktorej 45-ročný Švéd zomrel, sa stále vyšetruje, napísala včera na svojom webe rozhlasová sieť France Bleu. Stále nie je jasné, ktorý z lyžiarov zrážku spôsobil. Pitva odhalila, že Švédovi praskla aorta. Päťdesiatšesťročný Čech bol vypočutý. Po náraze si nič nepamätá. Testy ukázali, že v krvi nemal ani alkohol, ani iné drogy.

Marian (†38) chcel zažiť adrenalín mimo zjazdovky v Alpách: Osudná chyba, desivý nález po 11 dňoch!

Kolízia sa udiala na najľahšej, modrej zjazdovke vo výške 2300 metrov nad morom. Zatiaľ sa neprihlásil žiadny svedok a ani jeden z účastníkov nehody nemal na helme kameru. Švéd mal popri helme aj chránič chrbtice. Prasknutie aorty podľa lekára, ktorý vykonal v pondelok ráno pitvu, zrejme spôsobil silný náraz do hrude. Švéd bol rovnako ako Čech dobrý lyžiar.

Čech bol vypočúvaný v nedeľu niekoľko hodín. Uviedol, že pred sebou na zjazdovke nikoho nevidel. Pamätá si náraz a potom nič. Našli ho zhruba desať metrov pod Švédom. V nedeľu večer ho prepustili z väzby, trestné stíhanie sa nezačalo. Musí zostať týždeň v departemente Isère.

V zimnom stredisku boli umiestnené panely, prostredníctvom ktorých sa hľadajú svedkovia nehody. Vybavenie oboch lyžiarov preskúma odborník.

Viac o téme: ZrážkaLyžiarSvah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu