Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto robiť nemal! Nemeckého veľvyslanca vo Venezuele vyhlásili za neželanú osobu

Venezuelský prezident Nicolás Maduro. Zobraziť galériu (2)
Venezuelský prezident Nicolás Maduro. (Zdroj: Twitter.com/Voces en Off ‏ )

CARACAS - Venezuelská vláda prezidenta Nicolása Madura vykázala z krajiny veľvyslanca Nemecka s odôvodnením, že sa vmiešaval do vnútorných záležitostí Venezuely. Tlačová agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na oznámenie venezuelského ministerstva zahraničných vecí, zverejnené v stredu na internetovej stránke rezortu.

Nemecký veľvyslanec Daniel Kriener bol podľa neho vyhlásený za neželanú osobu a Venezuelu musí opustiť v priebehu 48 hodín. V Caracase pritom pôsobil iba od minulého roka. "Venezuela považuje za neprijateľné, aby sa nejaký zahraničný diplomat správal na jej území skôr ako politický vodca, v súlade so sprisahaneckou agendou extrémistických sektorov venezuelskej opozície," uviedlo venezuelské ministerstvo.

Nemecký veľvyslanec vo Venezuele
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/NL Nieuws ‏ )

Kriener sa nachádzal v skupine diplomatov z Európy, Latinskej Ameriky a Spojených štátov, ktorí v pondelok čakali na caracaskom letisku samozvaného dočasného prezidenta Venezuely, opozičného vodcu Juana Guaidóa. Ich prítomnosť mala zjavne zabrániť, aby Guaidóa po návrate zo zahraničnej cesty zatkli.

Ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne rozhodnutie venezuelskej vlády o vyhlásení Krienera za neželanú osobu potvrdilo a uviedlo, že momentálne prebieha "koordinácia ďalšieho postupu, a to aj priamo na mieste s partnermi" Nemecka.

Viac o téme: VeľvyslanecNemeckoVenezuela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu