Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zrážka dvoch vlakov u našich susedov: Niekoľko ľudí sa zranilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČÁSLAV - Na železničnej trati medzi mestami Čáslav a Třemošnice v strednej časti Čiech sa v pondelok zrazil nákladný vlak s osobným. Kolízia si vyžiadala 12 zranených, z toho jeden človek sa zranil ťažko. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24, podľa ktorej zdrojov k nehode mohla prispieť aj ľudská chyba.

Príčina kolízie nebola bezprostredne známa. "Došlo k čelnej zrážke manipulačného vlaku s osobným vlakom z mesta Třemošnice do mesta Čáslav," povedal pre ČT24 hovorca Českých dráh Petr Šťáhlavský. Stalo sa tak medzi stanicami Ronov nad Doubravou a Žleby. Po trati do Třemošnice jazdia malé motorové vozne 810. V havarovanom vlaku sa podľa hovorkyne hasičov viezlo približne 15 ľudí. 

"Jedna osoba utrpela ťažké zranenia, päť ľahké. Na mieste je šesť posádok záchranárov z kraja a Čáslavi vrátane vrtuľníka," spresnil hovorca záchrannej služby, podľa ktorého ošetrili celkovo šesť ľudí. Hovorca Českých dráh potom hovoril o desiatich až dvanástich zranených, podľa hasičov zrejme niektorí ľudia po nehode od vlaku odišli. Ako sa stalo, že oproti sebe išli dva vlaky, nie je zatiaľ zrejmé. "V tejto chvíli nie je možné vylúčiť, že k nehode došlo v dôsledku ľudskej chyby," pripustil hovorca českých železníc.

Viac o téme: NehodaVlakZrážkaZranení
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu