Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Juhokórejčania sú otvorenejší voči sexuálnym menšinám: Prieskum ukázal zaujímavé štatistiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOUL - Podiel Juhokórejčanov, ktorí odmietajú homosexualitu po prvýkrát padol pod 50 percent, čo podľa Kórejského inštitútu verejnej správy poukazuje na rastúcu otvorenosť Kórejčanov voči sexuálnym menšinám, uviedla v nedeľu agentúra Yonhap.

Prieskum uskutočnený roku 2018 medzi 8-tisíc dospelými Kórejčanmi ukázal, že 49 percent nie je schopných akceptovať homosexuálov, čo je menej ako 57,2 percent zaznamenaných v roku 2017. Podiel obyvateľov Južnej Kórey netolerujúcich homosexuálov v roku 2013 bol 62,1 percent a odvtedy stále klesal, aby prvýkrát padol pod hranicu 50 percent v minulom roku. 

Pokiaľ ide o sklony k odmietaniu menšín, juhokórejské ženy akceptujú zločincov, homosexuálov, utečencov zo Severnej Kórey a prisťahovalcov menej ako juhokórejskí muži. Muži zas ukázali menej otvorenosti voči fyzicky postihnutým ľuďom a deťom z rodín s jedným rodičom.

Čo sa týka politickej orientácie, zvýšil sa podiel Juhokórejčanov, ktorí sa považujú za liberálov. Minuloročný prieskum ukázal, že 47,4 percent respondentov sa považuje za politicky umiernených, 31,4 percent za liberálov a 21,2 percent za konzervatívcov. V roku 2013 sa 22,6 percent populácie cítilo byť liberálmi a 31 percent konzervatívcami, no tento trend sa o päť rokov otočil.            

Viac o téme: PrieskumHomosexualitaSoulJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu