Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otrávený alkohol v Indii: Zahynulo najmenej šesť ľudí, desiatky sú v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: twitter.com/UK)

NAÍ DILLÍ - Najmenej šesť ľudí v severoindickom štáte Uttarpradéš zomrelo a 20 ďalších bolo hospitalizovaných po užití nelegálne vyrobeného alkoholu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na utorňajšie vyhlásenie polície a miestnych predstaviteľov.

Obyvatelia vidieka - väčšinou chudobní roľníci a robotníci - sa alkoholom otrávili v pondelok večer v jednej z dedín okresu Bárábankí. Alkohol získali od tamojšieho dodávateľa, ktorého polícia medzičasom zatkla, uviedol šéf okresnej polície.

"Mnohí z mužov, ktorí vypili tento alkohol, začali mať akútne bolesti brucha," uviedol v telefonickom rozhovore jeden zo zástupcov miestnych úradov. Dodal, že na intoxikáciu alkoholom zomrelo šesť ľudí - štyria z nich boli príbuzní. Niektoré hospitalizované osoby sú podľa jeho slov vo vážnom stave.  Predseda vlády štátu Uttarpradéš Jogí Áditjanáth nariadil v tejto veci vyšetrovanie. Pre zanedbanie svojich povinností prišlo o prácu i niekoľko úradníkov.

Obchod s nelegálne vyrobeným alkoholom v Indii prekvitá, pretože je omnoho lacnejší než priemyselne vyrábaný destilát, vysvetľuje DPA. Podľa vládnych zdrojov zomrie v Indii na následky užívania nelegálneho alkoholu každý rok približne 1000 ľudí, pochádzajúcich väčšinou z najchudobnejších vrstiev spoločnosti. Vo februári sa obeťami konzumácie nelegálne vyrobeného alkoholu stalo 151 ľudí - väčšinou išlo o robotníkov z čajových plantáží.

Viac o téme: AlkoholSmrťOtravaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu