Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Modelka mala dôkazy o prepojení Trumpa a Putina: Pozrite, čo s nimi spravila

Donald Trump a Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

MOSKVA - Bieloruská modelka Anastasia Vašukevič už nedisponuje dôkazmi o prepojení amerického prezidenta Donalda Trumpa a ruského prezidenta Vladimira Putina a o tom, že Putin Trumpovi pomohol dostať sa k moci. Vyše 16 hodín obrazového a zvukového materiálu, ktorý tieto prepojenia mal jednoznačne dokazovať, odovzdala podľa vlastných slov Olegovi Deripaskovi, ruskému magnátovi, ktorý je blízky Putinovi.

Ako Vašukevič povedala v piatok pre agentúru AP, keďže záznamy zobrazujú práve Deripasku a jeho vyjadrenia o prepojeniach medzi Trumpom a Putinom, rozhodla sa, že "patria jemu" a preto mu ich odovzdala. "Nechcem mať už žiadne ďalšie problémy," povedala modelka, pričom toto bola podľa nej ďalšia vec, ktorá prispela k jej rozhodnutiu materiálov sa zbaviť.

Vašukevič, ktorá je na internete známa pod menom Nastya Rybka, strávila takmer rok od februára 2018 v thajskom väzení, kam sa dostala za to, že v Thajsku spoluorganizovala "sexuálny tréningový seminár". V polovici januára jej thajský súd výkon trestu prerušil a thajské úrady rozhodli o jej vyhostení z krajiny a deportácii do Moskvy, kde ju hneď na letisku zatkla ruská polícia. Oficiálnym dôvodom jej zatknutia boli podľa ruských úradov podozrenia, že sa mala podieľať na podnecovaní k prostitúcii, za čo jej hrozí až šesť rokov väzenia.

Anastasia Vašukevič
Zobraziť galériu (2)
Anastasia Vašukevič  (Zdroj: SITA/AP/Sakchai Lalit)

Modelka predtým z thajského väzenia posielala podľa amerických diplomatov odkazy americkému veľvyslanectvu, ktoré žiadala, aby jej vybavilo politický azyl v USA, a na výmenu ponúkala Američanom údajné dôkazy o prepojení Trumpa a Putina. Malo ísť o nahrávky zachytávajúce Deripasku, z ktorých sú prepojenie Trumpa a Putina a snaha Moskvy o dosadenie Trumpa na post amerického prezidenta podľa nej úplne jasné. Modelka však už počas pobytu v thajskom väzení svoju ponuku smerom k Američanom stiahla a uviedla, že tieto informácie radšej zverejniť nechce, pričom k tomuto rozhodnutiu údajne dospela po rozhovore s Deripaskom.

Viac o téme: RuskoUSADonald TrumpVladimir PutinAnastasia Vašukevič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu