Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Madridskí taxikári tvrdo udreli: Počas protestov zablokovali jednu z hlavných ciest

Taxikári zablokovali jednu z hlavných ciest Paseo de la Castellana. Zobraziť galériu (2)
Taxikári zablokovali jednu z hlavných ciest Paseo de la Castellana. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrea Comas)

MADRID - Vodiči taxíkov v Madride, ktorí protestujú proti Uberu a podobným dopravným službám, zablokovali v pondelok stovkami vozidiel jednu z najdôležitejších madridských dopravných tepien Paseo de la Castellana. Informovala o tom agentúra DPA.

Taxikári v hlavnom meste, ktorých podporujú aj vodiči z iných regiónov, žiadajú prísnejšiu reguláciu pre spoločnosti typu Uber alebo Cabify ponúkajúcich prepravu osôb prostredníctvom mobilných aplikácií. Zablokovanú ulicu, ktorú miestni obyvatelia poznajú pod názvom "La Castellana", sa podarilo uvoľniť až po niekoľkých hodinách, keď polícia taxíky odtiahla.

Taxikári zablokovali jednu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrea Comas)

Zrážky medzi protestujúcimi taxikármi a príslušníkmi polície si podľa miestnych médií vyžiadali šesť zranených. Pracovníci taxislužieb v hlavnom meste Madrid začali protest s neobmedzenou dĺžkou trvania v pondelok 21. januára. Podobné protesty sa konali aj v Barcelone. Vodiči sa však uplynulý štvrtok rozhodli svoj protest ukončiť, keď dosiahli predbežnú kompromisnú dohodu o riešení sporov s katalánskou regionálnou vládou. 

Viac o téme: CestyŠtrajkTaxikáriBlokovanieMadrid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu