Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovská tragédia nad ľadovcom: Zrážka lietadla s vrtuľníkom, v akcii sú záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VAL D´AOSTA - Zrážka turistického lietadla a helikoptéry v talianskych Alpách si vyžiadala sedem mŕtvych. Informovali o tom tamojšie úrady po tom, ako v regióne Valle d’Aosta v sobotu našli ďalšie dve telá.

Hovorca záchranárov Walter Milan uviedol, že k zrážke došlo vo vzduchu v nadmorskej výške 3000 metrov nad ľadovcom Rutor, ktorý sa nachádza v severozápadnom Val d'Aosta neďaleko Francúzska. Jednu osobu hospitalizovali s vážnymi zraneniami.

Okolnosti havárie nie sú zatiaľ známe, keďže skupiny záchranárov sa sústreďovali na hľadanie tiel a ich vyzdvihnutie z miesta nešťastia. Totožnosť a štátna príslušnosť obetí nebola zverejnená. Ľadovec Rutor pokrýva deväť štvorcových kilometrov a je druhý najväčší v regióne Val d'Aosta, ktorý sa nachádza na hranici s Francúzskom. Webová stránka tohto regiónu uvádza, že lyžiari sa často v zime nechávajú dopraviť na ľadovec vrtuľníkom.

Piatkové nešťastie prežili dve osoby. Medzi nimi je aj francúzsky letecký inštruktor, ktorého vyšetruje prokuratúra. Talianska tlačová agentúra ANSA cituje tamojšieho prokurátora Paola Fortunu, ktorý povedal, že vyšetruje inštruktora pre podozrenie zo zabitia a vypočúval ho v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. ANSA uvádza, že muž sedel v zadnej časti lietadla, pričom jeho žiaci - Belgičan a Francúz sedeli vpredu. Obaja zahynuli. Helikoptéra viezla lyžiarov na ľadovec.

Viac o téme: NehodaLietadloVrtuľník Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu