Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nórskemu miliardárovi zmizla manželka: Polícia potvrdila únos, žiadajú za ňu vysoké výkupné

Na snímke uprostred je dom nórskeho miliardára Toma Hagena a jeho manželky Anny-Elisabeth Falkevikovej Hagenovej v nórskej obci Fjellhamar
Na snímke uprostred je dom nórskeho miliardára Toma Hagena a jeho manželky Anny-Elisabeth Falkevikovej Hagenovej v nórskej obci Fjellhamar (Zdroj: TASR/Tore Meek, NTB scanpix via AP)

KODAŇ - Nórska polícia v stredu oznámila, že manželku jedného z najbohatších mužov krajiny, ktorá je nezvestná od októbra minulého roka, uniesli a žiadajú za ňu výkupné. Informovala o tom agentúra AP.

Hlavný vyšetrovateľ Tommy Broeske potvrdil, že 68-ročná Anne-Elisabeth Falkeviková Hagenová je nezvestná od 31. októbra. Správy o únose však podľa informácii BBC polícia potvrdila len v stredu. Hagenovej manžel Tom Hagen je podnikateľ v oblasti nehnuteľností a majiteľ elektrární. V rebríčku najbohatších ľudí krajiny zverejnenom nórskym magazínom Kapital mu patrí 172. priečka. Hodnota jeho majetku v roku 2018 bola odhadovaná na 1,7 miliardy nórskych korún (174 miliónov eur).

Polícia uviedla, že odkaz nájdený v dome manželského páru opisuje, čo sa Hagenovej stane v prípade, že únoscom nevyplatia výkupné žiadané v kryptomene monero. Polícia výšku žiadaného výkupného nezverejnila, podľa nórskeho denníka Verdens Gang ide o deväť miliónov eur.

Viac o téme: únosVýkupnéNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu