Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľná štatistika: V tejto krajine zomrelo za pár dní viac ako 450 ľudí

Thajské cesty bývajú veľmi často preplnené.
Thajské cesty bývajú veľmi často preplnené. (Zdroj: Getty Images)

BANGKOK - V dňoch medzi 27. decembrom a 2. januárom prišlo v dôsledku dopravných nehôd v Thajsku o život celkovo 463 ľudí a ďalších približne 4000 utrpelo zranenia. S odvolaním sa úrad civilnej ochrany o tom vo štvrtok informovala agentúra AFP.

Tragická bilancia je oproti vlaňajšku vyššia, upozornila agentúra DPA. Dopravné nehody na prelome rokov 2017 a 2018 si v Thajsku vyžiadali životy 423 ľudí. Thajská civilná ochrana nazýva časové obdobie okolo osláv Nového roka "sedem nebezpečných dní". Príslušné orgány sa počas nej zameriavajú na sledovanie a predchádzanie dopravným nehodám s tragickým koncom.

Hlavnou príčinou vysokého počtu obetí na cestách bolo aj v tomto roku použitie dopravného prostriedku pod vplyvom alkoholu. To zavinilo takmer 30 percent všetkých nehôd. Ďalších necelých 30 percent bolo v dôsledku neprimerane rýchlej jazdy. Účastníkmi väčšiny havárií - približne 80 percent - boli motocyklisti. Podľa štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) z decembra 2018 je Thajsko v počte tragických dopravných nehôd celosvetovo na deviatej priečke.

Viac o téme: NehodyDopravaMotorkyAutáThajsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu