Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nepríjemná odstávka londýnskeho letiska má dohru: Úrady zatkli dve osoby, mali riadiť drony

Letisko Gatiwck Zobraziť galériu (2)
Letisko Gatiwck (Zdroj: SITA/John Stillwell/PA via AP)

LONDÝN - Polícia v anglickom grófstve Sussex oznámila v noci na sobotu zatknutie dvoch osôb podozrivých z "nezákonného použitia dronov", ktoré boli v uplynulých dňoch príčinou opakovaného narušenia prevádzky letiska Gatwick. Vyšetrovanie týchto incidentov naďalej pokračuje, uvádza sa v policajnom vyhlásení, z ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Dvojicu osôb spájaných s preletmi dronov v blízkosti letiskovej plochy zatkli ešte v piatok večer, niekoľko hodín po tom, ako prevádzku letiska Gatwick opäť obnovili po kratšom prerušení. Predošlá odstávka trvala od stredajšieho večera až do piatkového rána.

Polícia uviedla, že bola použitá "celá škála taktík" s cieľom zabrániť ďalšiemu vnikaniu dronov do letiskového priestoru. Po diaľkovo riadených strojoch a osobách, ktoré ich obsluhovali, pátrali policajti z oddelení v grófstvach Surrey a Sussex. Okolie letiska prehľadávali aj pomocou vrtuľníka.

Letisko Gatiwck
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Gatwick, ležiaci južne od Londýna, je druhým najväčším letiskom v oblasti britskej metropoly. Spozorovanie dronov malo za následok zrušenie stoviek letov, čo pocítili desaťtisíce cestujúcich.
 

Viac o téme: LetiskoBritániaGatwickDrony
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu