Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krutá kázeň zasiahla nebožtíkovu (†18) rodinu: FOTO Farár dostal zákaz viesť ďalšie pohreby!

Maison Hullibarger (†18) a jeho rodičia Zobraziť galériu (5)
Maison Hullibarger (†18) a jeho rodičia (Zdroj: YouTube, Facebook,)

TEMPERANCE - Cirkevné orgány teraz mrzí, že pre Hullibargerovcov bola neznesiteľná situácia ešte ťažšia. Ich nebohý 18-ročný syn bol podľa ich slov odsudzovaný farárom, ktorý viedol poslednú rozlúčku. Podľa chlapcovej matky by mal kňaz za svoju rétoriku niesť zodpovednosť.

Rodičia zosnulého tínedžera vyjadrili svoje pobúrenie po tom, čo farár vykonávajúci pohrebný obrad vyslovil, aby sa ich syn nedostal do neba.

Za Maisonom Hullibargerom smúti športový tím.
Zobraziť galériu (5)
Za Maisonom Hullibargerom smúti športový tím.  (Zdroj: FB/The Blade)

Maison Hullibarger, 18-ročný študent a športovec z mesta Temperance v americkom štáte Michigan, spáchal samovraždu 4. decembra. O štyri dni sa konala posledná rozlúčka s nebožtíkom. Keďže sú Hullibargerovci katolíci, obrad bol cirkevný. Na požiadanie rodiny ho viedol miestny farár Don LaCuesta.

Na snímke je Jeff Hullibarger, otec Maisona (†18).
Zobraziť galériu (5)
Na snímke je Jeff Hullibarger, otec Maisona (†18).  (Zdroj: YouTube/WXYZ-TV Detroit | Channel 7)

„Nemohli sme uveriť tomu, čo hovoril. Začal kritizovať nášho syna, slovo samovražda povedal asi šesťkrát. Viacerí Maisonovi priatelia museli dokonca v slzách opustiť kostol, lebo to nevedeli zniesť. Premýšľal tiež, či bol dosť dobrý, aby sa dostal do neba,“ spomína tínedžerov otec Jeff.

Na snímke je matka Maisona (†18).
Zobraziť galériu (5)
Na snímke je matka Maisona (†18).  (Zdroj: YouTube/WXYZ-TV Detroit | Channel 7)

Kňazovu rétoriku odsúdila i chlapcova matka, podľa ktorej by za ceremóniu mal niesť zodpovednosť. „On o mojom synovi hovoril ako o hriešnikovi,“ dodala.  

Arcidiecéza, ktorá rodine prisľúbila, že prípad prešetrí, sa rodine za farára ospravedlnila. Cirkevný orgán zároveň uviedol, že kým sa prípad neuzavrie, Don LaCuesta nebude viesť ďalšie pohrebné obrady. „Rozumieme vzniknutej situácii. Je nám to úprimne ľúto, že neznesiteľná situácia bola ešte ťažšia,“ reagovala arcidiecéza.

Viac o téme: FarárPohreb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu