Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri pobreží pásma Gazy sa stále bojuje: Pri izraelskej paľbe zomrel Palestínčan

Ľudia nesú zosnulé telo Palestínčana, ktorý zahynul pri streľbe. Zobraziť galériu (2)
Ľudia nesú zosnulé telo Palestínčana, ktorý zahynul pri streľbe. (Zdroj: SITA/AP Photo/Abed el Kareem Hana)

GAZA - V dôsledku izraelskej streľby zahynul v stredu pri pobreží pásma Gazy Palestínčan. Okolnosti incidentu zatiaľ nie sú jasné, uviedla agentúra AFP.

Išlo o 20-ročného muža, ktorý podľa bezpečnostného zdroja z Gazy v tom čase chytal ryby neďaleko hraničného plota. Strela ho zasiahla do brucha. Hovorca izraelskej armády sa vyjadril, že incident preverujú. Izrael a palestínski militanti v Gaze dosiahli v utorok dohodu o prímerí s cieľom ukončiť najvážnejšie vystupňovanie bojov medzi oboma stranami od vojny z roku 2014. Podľa agentúry AP išlo o prvú ľudskú obeť od dosiahnutia prímeria.

Ľudia nesú zosnulé telo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Abed el Kareem Hana)

Dohoda o prímerí vyvolala kritiku aj zvnútra Netanjahuovej vlády, ako aj od Izraelčanov žijúcich neďaleko pásma Gazy, ktorí žiadajú ďalšie akcie proti hnutiu Hamas vládnucemu v Gaze. V tejto súvislosti oznámil v stredu svoju rezignáciu izraelský minister obrany Avigdor Lieberman.

Egyptom sprostredkované prímerie ukončilo dvojdňové intenzívne raketové útoky na Izrael a izraelské nálety na túto oblasť.    Podľa izraelskej armády palestínski militanti vypálili v priebehu 24 hodín na Izrael 460 rakiet a mínometných granátov, zatiaľ čo Izrael podnikol nálety na 160 cieľov v pásme Gazy. Pri izraelských útokoch zahynulo v pásme Gazy sedem Palestínčanov vrátane piatich militantov. Na izraelskej strane si raketový útok vyžiadal jednu obeť. Traja ďalší ľudia utrpeli ťažké zranenia.

Viac o téme: StreľbaMŕtvyIzraelPalestínaPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu