Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veľký výbuch v centre Tunisu: Medzi ľuďmi sa odpálila žena, hlásia deväť ranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

TUNIS - V centre Tunisu došlo v pondelok k silnému výbuchu. Podľa mediálnych správ sa tam odpálila žena, pričom zranila deväť ľudí. Na mieste sa nachádza množstvo zásahových síl.

Samovražedná útočníčka vo veku 30 rokov sa odpálila krátko pred 14.00 h na rušnom Bulváre Habíba Búrkíbu. Podľa predošlých správ výbuch nastal v blízkosti policajnej hliadky pred jedným z nákupných centier. Hovorca ministerstva vnútra citovaný TAP uviedol, že miesto útoku sa nachádza pred mestským divadlom.

Tuniská agentúra informovala o ôsmich zranených policajtoch a jednom civilistovi. Nie je známe, že by okrem samotnej útočníčky niekto ďalší zahynul. Bulvár považovaný za kultúrne, politické a ekonomické "srdce" Tunisu bol po explózii uzavretý. Na záberoch zverejnených na internete vidieť obrovský oblak dymu vznášajúci sa nad mestom.

K zodpovednosti za tento čin sa zatiaľ nikto neprihlásil. Tuniský prezident Bádží Káid Sabsí, ktorý sa zúčastňuje na konferencii v Nemecku, ho označil za teroristický útok. Tuniská rozhlasová stanica Mosaique FM uviedla, že páchateľka mala na sebe podomácky vyrobený pás s malým množstvom výbušniny. Jej telo sa po výbuchu zdalo byť do značnej miery neporušené. Žena pochádzala z oblasti Mahdíja a bezpečnostné zložky po útoku prehľadali jej príbytok, doplnila stanica.

Viac o téme: VýbuchTunisTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu