Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slováci, POZOR: Čaká nás úžasný rok 2019, tieto TOP DESTINÁCIE musíte navštíviť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLOMBO - Srí Lanka dominuje aktuálnemu zoznamu desiatich najlákavejších turistických destinácií pre rok 2019, ktorý zverejnila spoločnosť Lonely Planet, najväčší vydavateľ príručiek pre cestovateľov. Na druhom mieste tohto rebríčka sa umiestnilo Nemecko a prvú trojicu uzatvára Zimbabwe.

Nemecko sa na druhom mieste umiestnilo čiastočne aj vďaka podujatiam, ktoré v nadchádzajúcom roku budú sprevádzať 100. výročie založenia nemeckej umeleckej školy Bauhaus, ako aj 30. výročie pádu Berlínskeho múru, uviedla v piatok agentúra DPA. Za africkým Zimbabwe nasledujú Panama, Kirgizsko, Jordánsko, Indonézia, Bielorusko, Svätý Tomáš a Princov ostrov a Belize. 

Lonely Planet zverejnila v týchto dňoch aj zoznam desiatich najlepších miest na návštevu turistami v roku 2019. Tomuto rebríčku dominuje dánska metropola Kodaň, za ňou nasleduje čínske mesto Šen-čen, považované za akési čínske Silicon Valley, a prvú trojicu uzatvára druhé najväčšie srbské mesto Nový Sad. V rebríčku sa ďalej umiestnili americké Miami, nepálske hlavné mesto Káthmandu, mexická metropola Mexiko, senegalský Dakar, americký Seattle, chorvátsky Zadar a marocký Meknes. 

Viac o téme: KodaňSrí LankaLonely Planet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu