Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Brutálny útok na pravicového politika: Počkali si ho kvôli extrémnym názorom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPSKO - Mestský radný z Lipska, niekdajší funkcionár ultrapravicovej Národnodemokratickej strany Nemecka (NPD) Enrico Böhm (35), sa v utorok ráno stal obeťou brutálneho prepadu. Na frekventovanej ulici v štvrti Gohlis mu vstreklo štipľavý sprej do tváre a zbilo ho najmenej päť maskovaných útočníkov, nič mu však nevzali.

Vyšetrovanie prípadu prevzal odbor boja proti terorizmu a extrémizmu saského Krajinského kriminálneho úradu (LKA), pretože polícia považuje útok za zrejme politicky motivovaný.

Informovali o tom internetové vydanie denníka Leipziger Volkszeitung a Stredonemecký rozhlas (MDR) s tým, že prepad videlo niekoľko svedkov. Útočníci boli podľa ich informácií v tmavých odevoch a mali helmy na hlavách. Pri prepade s Böhmom nekomunikovali.

Böhm, ktorého NPD údajne vylúčila zo svojich radov, ale podľa vlastných slov z nej odišiel sám, utrpel nešpecifikované zranenia v tvárovej oblasti a museli ho ošetriť v nemocnici.

Páchatelia z miesta činu ušli pešo, respektíve na bicykloch. Böhm bol v minulosti viackrát trestaný, a to aj za úmyselné ublíženie na zdraví.

Viac o téme: ExtrémistiPravicaNPDEnrico Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu