Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pracovná agentúra čelí škandálu: VIDEO Poliaci pracujú v Holandsku do úmoru, žijú horšie ako dobytok

Poliaci pracujúci v Holandsku Zobraziť galériu (2)
Poliaci pracujúci v Holandsku (Zdroj: FB/Oskar K.)

HAAG - Poliaci, ktorí sa chceli vyhnúť podvodným sprostredkovateľom práce v zahraničí, stavili na poľskú pracovnú agentúru Axidus, ktorá sa svojej webovej stránke prezentuje profesionálnym a bezpečným prístupom k svojim zamestnancom. Že je tomu zjavne inak dokazuje Oskarove video, ktoré už na Facebooku pobúrilo takmer pol milióna ľudí.

Poľská pracovná agentúra Axidus, ktorá sprostredkúva prácu najmä v holandských veľkomestách Haag a Rotterdam, svojim zamestnancom okrem serióznej práce v servisných halách, skladoch, továrňach či skleníkoch sľubuje i ubytovanie a bezpečnosť pri práci.

 


Prečítajte si aj: Kočnera eskortovali do väznice v Leopoldove. Dôvodom má byť vražda novinára


 

Šokujúci videozáznam, ktorý na svojom facebookovom účte zverejnil Oskar, ktorého zamestnávateľom je spomínaná poľská agentúra, však vyobrazuje úplne inú realitu. Na záberoch je vidieť niekoľko desiatok pracovníkov z východnej Európy v meste Haag, ktorí žijú v nehumánnych podmienkach, a to v chladnom sklade medzi vysokozdvižnými vozíkmi a paletami.

Poliaci pracujúci v Holandsku

Autor nahrávky tvrdí, že v skutočnosti musia pracovať až 15 hodín denne a drevené palety im slúžia ako postele, na ktoré si naskladali matrace. S iróniou poznamenal, že tým, ktorí chcú žiť ako dobytok, odporúča agentúru Axidus. 

Na prípad upozornil holandský portál, ktorý sa spojil s poľskou agentúrou so žiadosťou o stanovisko. Zamestnávateľ v reakcii vysvetľuje, že táto situácia je dočasná a je výsledkom nedostatku miest v hoteloch, s ktorými agentúra Axidus spolupracuje.

Poliaci pracujúci v Holandsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Oskar K.)

Jeden z Poliakov žijúcich v Holandsku, ktorí zdieľal Oskarove video na Facebooku, pripustil, že situácia na nahrávke "nie je ničím zvláštna". Napísal, že stovky ľudí žijú buď v podobných, alebo  horších podmienkach.

Viac o téme: PoľskoHolandskoPrácaAgentúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu