Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Nemecku narazil balón do vedenia vysokého napätia: V Essene zase havaroval vetroň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BOTTROP - Teplovzdušný balón so šiestimi pasažiermi narazil v nedeľu večer pri Bottrope v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko do vedenia vysokého napätia a uviazol tam vo veľkej výške. Informovali o tom Západonemecký rozhlas (WDR) i tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa nich sú cestujúci v poriadku. Ako vyplýva z informácií hasičov, medzičasom sa pripravuje náročná záchranná operácia, ktorá si zrejme vyžiada istý čas.

Ešte predtým bude musieť dôjsť k prerušeniu dodávky elektrického prúdu do tejto časti siete. Nemecké železnice informovali, že nehoda výrazným spôsobom narušila premávku náhradnej koľajovej dopravy medzi Essenom a Bottropom.

Haváriu vetroňa neprežil pilot

Pilot zahynul v nedeľu pri havárii vetroňa v nemeckom Essene. Jednomotorové lietadlo sa popoludní zrútilo neďaleko letiska Essen-Mülheim počas pristávacieho manévru a dopadlo na takmer prázdne parkovisko pri diaľnici A52. K žiadnym ďalším ujmám na zdraví tak nedošlo. Informáciu priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Obeťou nešťastia sa stal mladý muž, ktorý sa ešte len pripravoval na dráhu pilota. Záchranári vytiahli jeho telo z vraku stroja, avšak ich pokusy o oživenie pilota neboli úspešné. Príčiny havárie, ku ktorej došlo za slnečného počasia, ktoré sprevádzal iba mierny vietor, objasní až vyšetrovanie.

Viac o téme: VetroňBalónNemeckoEssenBottrop
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu