Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragédia pri rekonštrukcii luxusného hotela Ritz: V centre Madridu pod troskami zomrel robotník

Hotel Ritz v Madride
Hotel Ritz v Madride (Zdroj: TASR/AP Photo/Paul White)

MADRID - Jeden človek v utorok zomrel a 11 ďalších utrpelo zranenia, keď sa v rekonštruovanom luxusnom hoteli Ritz v centre španielskeho Madridu zrútilo lešenie. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AP.

Okolo 16.00 h miestneho času sa na šiestom poschodí hotela Ritz uvoľnila ornamentálna výzdoba z tepaného železa a stiahla k zemi časť vnútorného lešenia aj spolu s robotníkmi, uviedol predstaviteľ záchranárov. Podľa správy agentúry DPA sa prepadla časť šiesteho poschodia.

Väčšine z robotníkov sa podarilo vyviaznuť, niekoľkých ošetrili a dvoch hospitalizovali v kritickom stave. Hasiči vyslobodili spod trosiek troch zranených. V sutinách následne lokalizovali jedného mŕtveho robotníka.

Nešťastím, ktoré záchranári na Twitteri označili ako "pracovnú nehodu", sa bude zaoberať madridská polícia, uviedla pre AP nemenovaná španielska predstaviteľka.

Zrútené lešenie nebolo z vonkajšej strany hotela vidieť, povedal fotograf AP. Okolo budovy sa zhromaždili sanitky, policajné a hasičské vozidlá.

Hotel Ritz sa nachádza v blízkosti španielskeho parlamentu a známej madridskej galérie a múzea umení Museo Nacional del Prado. Od marca bol v dôsledku celkovej rekonštrukcie zatvorený. Jeho znovuotvorenie sa plánuje koncom roku 2019.

Viac o téme: RekonštrukciaHotelLešenieRobotníkRitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu