Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

ZOZNAM milencov princeznej Diany: Títo muži jej pomohli prekonávať sklamanie z manželstva s Charlesom

Diana s Dodim Al Fayedom Zobraziť galériu (8)
Diana s Dodim Al Fayedom (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Napriek tomu, že je princezná Diana viac ako dvadsať rokov po smrti, verejnosť aj naďalej priťahuje jej súkromný život, ktorý mal turbulentné obrátky. Sklamanie z manželstva s princom Charlesom si mladá nešťastná žena liečila známosťami a pikantnými románikmi.

Počet Dianiných milencov, ktorá sa v roku 1981 vydala za následníka trónu princa Charlesa, sa podľa posledných zdrojov skončil napri čísle sedem. Britská verejnosť teraz pretriasa "hriešny" Dianin zoznam a porovnáva jednotlivých milencov.

Barry Mannakee

Prvým zo zoznamu je ženatý dôstojník Kráľovského bezpečnostného zboru a Dianin osobný strážca Barry Mannakee. Krátko nato, ako sa v kráľovskej rodine prevalila ich aféra, bol prepustený zo služby. Jeho nadriadení to odôvodnili tým, že mal s princeznou z Walesu "neprimeraný" vzťah. Samotná Diana neskôr priznala, že v roku 1984, čiže iba tri roky po svadbe, bola veľmi zamilovaná do niekoho, kto mal takéto povolanie. Mannakee tragicky zahynul pri nehode na motorke, keď mal iba 37 rokov. 

ZOZNAM milencov princeznej Diany:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/AP)

James Gilby

Dianu oslovoval nežnou prezývkou Squidgy. Práve toto oslovenie zachytili v paláci, keď tajne nahrávali princeznine telefonáty. Takto vznikol škandál označovaný ako "Squidgygate". James poznal Dianu dávno predtým, ako sa vydala a tajné nahrávky vyvolávali kontroverzné reakcie kvôli spôsobu, akým boli získané. Odhaduje sa, že vzťah milencov vyvrcholil v roku 1989. 

ZOZNAM milencov princeznej Diany:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.sk)

James Hewitt

Jazdecký inštruktor a dôstojník Hewitt bol milencom princeznej v rokoch 1986 - 1991. Ona sama tento vzťah priznala v roku 1995 aj verejne. V roku 2003 Hewitt zvažoval, že predá jej 64 ľúbostných listov za neuveriteľných desať miliónov libier. Dlhodobo popiera, že je otcom princa Harryho. Dianin osobný ochrankár Ken Wharfe opísal tento románik v knihe "Diana: Closely Guarded Secret" (Diana: Dôsledne strážené tajomstvo). Podľa neho bol Hewitt sukničkár a vniesol do života Diany vášeň, ktorá jej tak veľmi v manželstve chýbala. "Vždy mi tajila, že medzi nimi niečo je. Vždy sa pri tom červenala a ja som všetko pochopil, keď som ju vozil z jej úletov," povedal James. 

James Hewitt
Zobraziť galériu (8)

Oliver Hoare

Len pred niekoľkými dňami zomrel na rakovinu vo veku 73 rokov. Od svojej prominentnej milenky bol starší o šestnásť rokov. Diana s ním prežila aféru v roku 1992, čiže  štyri roky pred rozvodom s Charlesom. Hoare bol v tom čase ženatý, mal tri deti a zo vzťahu s princeznou vycúval, keď mu manželka pohrozila rozvodom. S odstupom času priznal, že keď sa jeho milovaná dozvedela o tom, že ju opúšťa, bombardovala ho tromi stovkami telefonátov denne. 

ZOZNAM milencov princeznej Diany:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Will Carling

Rugbyová legenda sa priplietla do života princeznej vo fitnescentre v Chelsea. Keď sa ich románik v roku 1995 prevalil, milenci sa rozhádali. Hráč rugby bol v tom čase reprezentantom Anglicka a bol ženatý. Do sporu sa dokonca zaplietla aj podvedená manželka a Dianu kritizovala. Samotná princezná neskôr o Willim hovorila, že za ňou behal ako šteniatko.  

Will Carling (v strede v bielom drese)
Zobraziť galériu (8)
Will Carling (v strede v bielom drese)  (Zdroj: SITA/AP/Dave Caulkin)

Hasnat Khan

Tento pôvodom pakistanský kardiológ sa zaplietol s Dianou v roku 1995 a jeho milenka ho označovala za pána "Úžasného". Zvažovali dokonca aj svadbu a dvojica navštívila lekárovu rodinu v Pakistane. Čo sa týka Hasnata, vždy sa správal ako džentlmen, nesnažil sa zo vzťahu nič vyťažiť a nikdy o ňom verejne nehovoril. Pár sa rozišiel v júni v roku 1997, čiže iba dva mesiace pred Dianinou smrťou. 

ZOZNAM milencov princeznej Diany:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dodi Al Fayed

Samozrejme, že na zozname Dianiných milencov nechýba Dodi Al Fayed. Stretli sa krátko po jej rozchode s Hasnatom na večierku, na ktorý ju do svojej vily pozval Dodiho otec. Štyridsaťdvaročný playboy ju očaril a strávili spolu celé leto. Na jeho luxusnej jachte boli cez prázdniny aj princovia William a Harry. Osud milencov je známy, zomreli spolu v Paríži. Krátko po tragickej nehode obletelo svet dojímavé video, na ktorom sa dvojica objíma pri odchode z reštaurácie, keď ich od smrti delila necelá hodina. 

ZOZNAM milencov princeznej Diany:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP/Patrick Bar-Nice Matin)

Viac o téme: Princezná dianaMilenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu