Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Požiar na letisku v Soči: VIDEO Lietadlo skĺzlo z dráhy a vznietilo sa, jeden mŕtvy

Lietadlo ruskej spoločnosti UTAir sa skĺzlo z dráhy a vznietilo sa. Zobraziť galériu (3)
Lietadlo ruskej spoločnosti UTAir sa skĺzlo z dráhy a vznietilo sa. (Zdroj: Instagram/srs93sochi)

SOČI - Najmenej 18 ľudí utrpelo zranenia pri sobotňajšej havárii lietadla v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. Stroj skĺzol z pristávacej dráhy a jeden z jeho motorov sa vznietil.

"Dosiaľ evidujeme 18 zranených, z toho tri deti. Nikto nezomrel," citovala z vyhlásenia ruského ministerstva zdravotníctva agentúra TASS. Podľa jej zdrojov u miestnych zdravotníkov nie je nikto vážne zranený.

 

Příspěvek sdílený SRS 93 (@srs93sochi),

Požiar na letisku v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/srs93sochi)

Boeing 737-800 ruskej spoločnosti UTAir so 164 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky na palube vzlietol v Moskve a pri pristávaní v Soči, približne hodinu po polnoci SELČ, skĺzol z dráhy, prerazil plot a skončil na brehu rieky. Ľavý motor sa vznietil. Všetkých pasažierov okamžite evakuovali a požiar do hodiny a pol úplne uhasili. Nehoda na krátky čas obmedzila prevádzku letiska. Príčinami havárie sa už zaoberajú ruské letecké úrady i spoločnosť UTAir.

Pri zachraňovaní osôb zahynul jeden zamestanec letiska

Zamestnanec letiska prišiel o život počas záchrannej operácie po havárii lietadla v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. S odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie ruského ministra dopravy Jevgenija Ditricha o tom informovala agentúra AP.

Vladimir Begijan, ktorý medzi prvými poskytoval pasažierom z havarovaného horiaceho lietadla pomoc, dostal infarkt. Boeing 737-800 ruskej spoločnosti UTAir so 164 cestujúcimi a šiestimi členmi posádky na palube vzlietol v Moskve a pri pristávaní v Soči, približne hodinu po polnoci SELČ, skĺzol z dráhy, prerazil plot a skončil na brehu rieky. Ľavý motor sa vznietil. Všetkých pasažierov okamžite evakuovali a požiar do hodiny a pol úplne uhasili. 

Viac o téme: HaváriaLietadloZraneníSoči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu