Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž, ktorý chcel zastreliť Mayovú, spoznal svoj trest: Za mrežami strávi poriadne dlhý čas

Na snímke zadržaní muži, dvadsaťročný Naa'imur Zakariyah Rahman (vľavo) z Londýna a dvadsaťjedenročný Mohammed Aqib Imran z Birminghamu, ktorí sa postavili pred súd vo Westminsteri.
Na snímke zadržaní muži, dvadsaťročný Naa'imur Zakariyah Rahman (vľavo) z Londýna a dvadsaťjedenročný Mohammed Aqib Imran z Birminghamu, ktorí sa postavili pred súd vo Westminsteri. (Zdroj: TASR/Elizabeth Cook/PA via AP)

LONDÝN - Na najmenej 30 rokov väzenia až doživotie odsúdili v piatok v Británii sympatizanta extrémistickej organizácie Daeš Naa'imura Zakariyaha Rahmana, ktorý pripravoval útok na sídlo britských premiérov Downing Street 10 a mal v úmysle zabiť predsedníčku vlády Theresu Mayovú. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Rahman (21), obyvateľ severného Londýna, bol uznaný za vinného z prípravy teroristických činov na území Británie. Konkrétne mal vykonávať prieskum cieľovej lokality a zakúpenia batohu a tašky, ktoré mali byť neskôr vybavené podomácky vyrobenými výbušnými zariadeniami. Okrem toho zložil aj sľub vernosti džihádistickej organizácii IS. 

Podľa obžaloby mal v úmysle nastražiť výbušninu pred vchodom do sídla britskej premiérky na londýnskej ulici Downing Street. Po explózii nálože chcel preniknúť do Mayovej kancelárie a v následnom chaose ju zabiť. Pri sebe mal mať nože, obranný sprej a vestu s výbušninami. Počítal pritom s tým, že pri útoku aj on sám príde o život.    

Viac o téme: TrestPokus o vražduLondýnVeľká BritániaNaa'imur Zakariyah Rahman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu