Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spojené štáty naďalej provokujú: Nezastavia žiadne ďalšie vojenské cvičenia s Južnou Kóreou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: content.usatoday.com)

WASHINGTON - Spojené štáty sa nechystajú pozastaviť nijaké ďalšie vojenské cvičenia s Južnou Kóreou. Oznámil to v utorok americký minister obrany Jim Mattis.

"V súčasnosti neplánujeme pozastaviť nijaké ďalšie cvičenia," povedal podľa agentúry DPA Mattis novinárom na pôde Pentagónu. V tejto súvislosti dodal, že niektoré manévre so Soulom pozastavili USA ako gesto "dobrej vôle" bezprostredne po singapurskom summite, na ktorom v júni rokoval americký prezident Donald Trump so severokórejským lídrom Kim Čong-unom. 

Trump nariadil minulý týždeň americkému ministrovi zahraničných vecí Mikeovi Pompeovi, aby odložil ohlásenú cestu do KĽDR, pričom ako dôvod uviedol, že v denuklearizácii Kórejského polostrova sa zatiaľ nerobí dostatočný pokrok. 

Samotný Mattis sa v utorok odmietol vyjadriť na otázku, či súhlasil s dávnejším Trumpovým príspevkom na sociálnej sieti Twitter, v ktorom bezprostredne po summite v Singapure tvrdil, že Pchjongjang už nijakú hrozbu nepredstavuje. "Žiadate jasnú odpoveď na komplikovanú otázku," reagoval.

Viac o téme: Vojenské cvičenieUSAJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu