Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť kvôli peniazom: FOTO Rodičia ťažko chorých dvojčiat sa musia rozhodnúť, ktorý syn prežije?

Čínske dvojičky trpia vážnym ochorením. Zobraziť galériu (2)
Čínske dvojičky trpia vážnym ochorením. (Zdroj: China Charities Aid Foundation for Children)

PEKING - V situácii rodičov 10-mesačných dvojčiat by sa nechcel ocitnúť naozaj nikto. Ich synovia trpia vážnym ochorením imunity a musia podstúpiť transplantáciu. Problém je však v tom, že rodičia nemajú dostatok financií, aby pokryli liečbu pre oboch. Preto sa museli rozhodnúť, ktorému so synov dajú šancu na život.

Po narodení dvoch čínskych chlapcov vyzeralo byť všetko v poriadku. Obrovská rana pre rodičov prišla až o mesiac neskôr, keď im lekári oznámili, že dvojčatá trpia vážnym ochorením imunity.

Dvojčatám bolo diagnostikované zriedkavé ochorenie imunity, ktoré sa nazýva CGD. Lekári tvrdia, že toto ochorenie postihuje jedného z 500 tisíc ľudí a deti sa bez liečby nedožijú viac ako dvoch rokov. Rodičia tak stáli pred srdcervúcim rozhodnutím. Transplantácia oboch chlapcov by ich vyšla cca na 190-tisíc eur. To si však nemohli dovoliť a museli si vybrať, ktorému synovi dajú šancu na prežitie.

Dvojičky (10 m.) trpia vážnym ochorením imunity.
Zobraziť galériu (2)
Dvojičky (10 m.) trpia vážnym ochorením imunity.  (Zdroj: China Charities Aid Foundation for Children)

Ako informujú zahraničné médiá, o všetkom nakoniec rozhodla ich stará matka. Smrť jedného z jej vnukov bezprostredne odmietla.

Čínske dvojičky trpia vážnym
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: China Charities Aid Foundation for Children)

Našťastie, rodine sa ozvala tamojšia charitatívna organizácia, ktorá sa snaží získať dostatok peňazí na liečbu oboch chlapcov.  

CGD je chronická granulomatózna choroba, ktorá je diagnostikovaná približne jednému z 500-tisíc ľudí. Imunitný systém ľudí postihnutých CGD chorobou je síce schopný bojovať proti vírusovým infekciám, ako je napríklad chrípka, ale proti niektorým baktériám je bezbranný.

Ochorenie sa dá liečiť pomocou transplantácie kostnej drene, ale tento proces je veľmi komplikovaný. Veľmi ťažké je tiež nájsť vhodného darcu.

 

Viac o téme: ČínaDvojičkyOchorenieCharita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu