Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vladimir Putin má namierené do Berlína: V pláne je stretnutie s Angelou Merkelovou

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

BRATISLAVA - Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu priletí do Berlína, kde sa stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a budú spolu hovoriť o množstve otázok od situácie v Sýrii až po vzájomné hospodárske vzťahy.

Predtým sa ešte zastaví v Štajersku na svadbe rakúskej ministerky zahraničných vecí Karin Kneissl. Práve táto návšteva vyvolala u nášho južného suseda množstvo kontroverzií, viacerí opoziční politici, ktorí nie sú sympatizantmi zbližovania krajiny s Ruskom, ju označili ako veľmi netradičnú a Zelení dokonca žiadajú v tejto súvislosti Kneisslovej rezignáciu.

Ako začiatkom týždňa informoval Putinov zahraničnopolitický poradca Jurij Ušakov a neskôr potvrdil aj hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, Kneissl pozvala Putina na svoju svadbu už počas jeho júnovej návštevy v Rakúsku. Prekvapenie rakúskych opozičných strán zdieľajú aj svetové médiá, ktoré píšu, že je u Putina veľmi neobvyklé, aby sa zúčastnil na súkromnej akcii zahraničného predstaviteľa na jeho pozvanie.

Knessl bola do rakúskej vlády nominovaná krajne pravicovou Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ), hoci nie je jej členkou. Často hovorí o potrebe bližších vzťahov medzi Rakúskom a Ruskom

Viac o téme: Angela MerkelováVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu