Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smrteľná dovolenka na Korzike: FOTO Náhla búrka zaplavila kaňon, štyria mŕtvi turisti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Štyria francúzski turisti vrátane jedného dieťaťa prišli v stredu o život na Korzike pri náhlej záplave kaňonu na juhu ostrova po silnej búrke. Jeden turista ostáva nezvestný a pátranie po ňom bude pokračovať. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

Zrážka jachty s plachetnicou v Čiernej Hore: Nešťastie neprežili dvaja Poliaci

Nešťastie sa stalo v kaňone Zoic, ktorý v dôsledku silnej búrky postihli náhle záplavy. Miesto je obľúbené medzi turistami, najmä kvôli malebným vodopádom a priezračnej vode.

O život prišli štyria ľudia, vrátane otca a jeho sedemročnej dcéry, uviedol prokurátor mesta Ajaccio Eric Bouillard s tým, že piaty turista je stále nezvestný. Dvaja ľudia, ktorí patrili k rovnakej skupine turistov, prežili. Je medzi nimi aj matka zosnulého dieťaťa. Nešťastie prežil aj ôsmy človek, ktorý k skupine nepatril. Podľa miestnych úradov išlo vo všetkých prípadoch o francúzskych občanov.

Smrteľná dovolenka na Korzike:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Do pátracej operácie bolo v stredu zapojených šesť potápačov a tri vrtuľníky. Za súmraku bolo pátranie prerušené a pokračuje od 07:00 SELČ. Agentúra AFP označila stredajšie nešťastie za jednu z najtragickejších podobných udalostí vo Francúzsku za takmer tridsať rokov.

Viac o téme: ZáplavyKorzikaFrancúzski turisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu