Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odsúdený David Rath bude kandidovať za Litoměřice: Vo väzení som tu strávil dosť času, hovorí

David Rath
David Rath (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Bývalý stredočeský hajtman David Rath v pondelok oznámil, že sa bude uchádzať o priazeň voličov pri voľbách do Senátu, hornej komory českého parlamentu, a to vo volebnom obvode Litoměřice vo farbách Českej suverenity. Informoval o tom internetový server Novinky.cz.

"V Litoměřiciach som vo väzbe strávil dosť času... Keď to úplne zjednoduším, umiestnenie väznice uprostred mesta je absolútne nevhodné, čiže jedna z možných tém, podotýkam okrajových, je aj to, že Litoměřice by si toto mali vyriešiť," vyjadril sa už v uplynulých dňoch niekdajší sociálnodemokratický politik, ktorého neprávoplatne odsúdili za korupciu počas pôsobenia na čele Stredočeského kraja a ktorý strávil istý čas práve vo väzenskom zariadení v spomínanom meste.

"Vďaka tomu poznám mesto (Litoměřice) i z druhej strany," zdôvodnil Rath výber volebného obvodu pre svoju kandidatúru za senátora. Za kľúčovú tému označil budúcnosť zdravotných zariadení v Ústeckom kraji, a to pre obavy z ich nekontrolovanej privatizácie. "Nikto tomu nečelí a neprichádza s alternatívnym návrhom.... A to je parketa, v ktorej som bol vždy pomerne silný," uviedol muž, ktorému v júni potvrdil súd za prijatie úplatku a manipuláciu so zákazkami trest osem a pol roka väzenia. Za ďalšie priority označil boj proti byrokracii a proti migrácii.

David Rath teraz čaká, ako dopadne jeho odvolanie v spomínanej korupčnej kauze. Úspechom vo voľbách by získal síce imunitu, avšak pravdepodobne by ho kolegovia vydali na stíhanie.

Viac o téme: VoľbyDavid RathLitoměřiceSenát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu