Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ostrý slovný útok na Salviniho: Je ministrom podsvetia, tvrdí autor bestelleru Gomora

Roberto Saviano
Roberto Saviano (Zdroj: SITA/AP/Sam Hardwick/Hay Festival//Luca Bruno)

MILÁNO - Roberto Saviano, svetoznámy spisovateľ a novinár venujúci sa problematike mafie, v piatok obvinil talianskeho ministra vnútra, že sa snaží strpčiť život ľuďom, ktorí bojujú proti mafii, a nazval ho "ministrom podsvetia".

Saviana, autora známeho bestselleru Gomora, nahnevalo Salviniho vyjadrenie, že jeho ministerstvo odznova preskúma každý jeden prípad, v ktorom je využívaná policajná ochrana, pretože podľa neho zďaleka nie vo všetkých prípadoch je takáto ochrana naďalej potrebná.

Saviano tieto slová zobral osobne a obáva sa, že minister chce zrušiť policajnú ochranu aj v jeho prípade. "Myslíte si, že ma môžete zastrašovať a vyhrážať sa mi?" adresoval spisovateľ výčitku ministrovi a pripomenul, že už 11 rokov žije "pod enormným tlakom".

Salvini na spisovateľov odkaz reagoval s tým, že jeho iniciatíva vôbec nie je zameraná konkrétne proti Savianovi. Revízia osôb, ktoré využívajú policajnú ochranu, je však podľa neho určite potrebná, keďže Taliansko je krajinou s najvyšším počtom osôb využívajúcich policajnú ochranu v porovnaní s celkovým počtom obyvateľov.

Viac o téme: Matteo SalviniRoberto Saviano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu