Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť dcéry ho zlomila: Otec návrhárky Kate Spade skonal pred jej poslednou rozlúčkou

Pohreb módnej návrhárky Kate Spade.
Pohreb módnej návrhárky Kate Spade. (Zdroj: SITA/AP Photo/Orlin Wagner)

KANSAS CITY - Otec americkej módnej návrhárky známej pod umeleckým menom Kate Spade zomrel v predvečer jej pohrebu. Tesne pred pohrebným obradom návrhárky o tom informovala rodina zosnulej. Pohreb návrhárky, vlastným menom Katherine Noel Brosnahanovej, sa konal vo štvrtok v meste Kansas City.

Návrhárka Katherine Noel Brosnahanová vytvorila značku Kate Spade New York zameriavajúcu sa predovšetkým na dizajn kabeliek, ktoré začala tvoriť v 90. rokoch. Postupne do svojho portfólia zahrnula aj oblečenie, posteľnú bielizeň, šperky a voňavky, píše portál spravodajskej televízie Sky news.

Päťdesiatpäťročnú dizajnérku našli mŕtvu 5. júna v jej byte na Park Avenue v New Yorku. Roky sa liečila na depresiu a úzkostné stavy, ale na kontroly k svojmu lekárovi chodila pravidelne a užívala aj predpísané lieky. Potvrdil to jej manžel, s ktorým síce posledných desať mesiacov nežili v spoločnej domácnosti, ale boli denne v kontakte.

Návrhárkin otec, 89-ročný Earl Brosnahan Jr., zomrel v stredu vo svojom dome. Rodina vo svojom vyhlásení k jeho úmrtiu uviedla, že bol síce dlhší čas chorý, ale "smrť milovanej dcéry ho zlomila". Spade začínala svoju umeleckú kariéru v roku 1986 ako redaktorka odevných doplnkov pre neskôr zrušený magazín Mademoiselle, z ktorého v roku 1991 odišla.

Od roku 1993 sa spolu so svojím manželom začala venovať navrhovaniu kabeliek, vytvorila vlastnú značku a postupne sa ustálila medzi najväčšími menami v americkom odevnom svete. Jej dizajnom dominovali veselé farby a potlač.

Značka Kate Spade New York má viac ako 140 predajní na území Spojených štátov a ďalších 175 po celom svete. Sky News doplnila, že Kate Spade značku v roku 2006 predala, pričom v čase svojho úmrtia sa viac na riadiacej činnosti tejto spoločnosti nepodieľala.

Viac o téme: OtecPohrebNávrhárkaKate Spade
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu