Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrteľná nehoda v Texase: Obvinili piatich pašerákov prisťahovalcov

(Zdroj: TASR/Laguna Beach Police Department via AP)

DALLAS - Federálni prokurátori obvinili piatich ľudí, ktorí boli v nedeľu účastníkmi smrteľnej autonehody v južnom Texase, z účasti na pláne pašovania prisťahovalcov do USA. Havária, ktorej predchádzala naháňačka s pohraničnou strážou, si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených. Medzi obvinenými je aj vodič havarovaného SUV, 20-ročný Jorge Luis Monsivais Jr., píše agentúra AP.

Nehoda sa stala v nedeľu na poludnie, po tom, ako si jeden z agentov pohraničnej stráže všimol na ceste medzi obcou El Indio a mestom Carrizo Springs podozrivý konvoj pozostávajúci z troch áut. Jedno z nich s kolegom zastavili, ďalšie dve sa však pokúšali mužom zákona ujsť, čo viedlo k naháňačke. Jedno z SUV, ktoré viezlo 14 ľudí, sa pri jazde vymklo spod kontroly a v rýchlosti 160 kilometrov za hodinu sa prevrátilo, pričom z neho vymrštilo pasažierov. Štyri osoby zomreli na mieste, ďalšia na ceste do nemocnice.

Okrem spomínaného dvadsiatnika prokurátori obvinili aj 55-ročného Marciala Gomeza Santanu, vodiča auta, ktorý zostal stáť, keď ho zastavila pohraničná stráž, jeho dve deti a jedného z pasažierov konvoja. Všetci čelia obvineniam z prevádzačstva a sprisahania za účelom previesť a ukrývať "nelegálnych prisťahovalcov, dôsledkom čoho bolo vážne ublíženie na zdraví a smrť".

Vodiča druhého auta, 17-ročného nemenovaného amerického občana, ktorý sa svojím útekom pokúšal odlákať pozornosť pohraničnej stráže, zatkli. Momentálne je vo väzbe úradov okresu Dimmit a federálne úrady voči nemu nevzniesli obvinenia. Prokurátori predpokladajú, že do zmieneného pašeráckeho plánu sú zapojené takmer dve desiatky ľudí nelegálne žijúcich v USA.

Viac o téme: NehodaPašovaniePrisťahovalciDallas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu