Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Merkelovej kabinet prekvapuje: Kancelárka odsúva migrantov na druhú koľaj

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová neplánuje usporiadať mimoriadne stretnutie s predstaviteľmi niekoľkých ďalších krajín EÚ, ktoré - podobne ako Nemecko - zasiahla migračná kríza. Pre agentúru DPA to v nedeľu uviedol hovorca spolkovej vlády, ktorý tak poprel správu zverejnenú denníkom Bild.

"Žiadny osobitný summit EÚ nie je naplánovaný. Zvolanie takéhoto summitu je v kompetencii inštitúcií Európskej únie," povedal hovorca.  Dodal, že nemecká vláda o otázke migrácie priebežne diskutuje s rôznymi členskými štátmi a Európskou komisiou.

Podľa denníka Bild sa toto stretnutie malo uskutočniť pred plánovaným summitom EÚ, ktorý sa uskutoční 28. a 29. júna. Merkelová na ňom chcela diskutovať o možných riešeniach migračnej otázky s politikmi z Grécka, Talianska a Rakúska.

Správa o údajnej vrcholnej schôdzke sa objavila v čase vrcholiaceho sporu medzi Merkelovou a ministrom vnútra Horstom Seehoferom, ktorý chce pritvrdiť postoj Nemecka v oblasti migrácie a sprísniť kontroly na hraniciach. Nemecká kancelárka v súčasnosti uprednostňuje spoločný postup krajín EÚ pri riešení migračnej krízy pred jednostrannými krokmi.

Viac o téme: MigrantiAngela MerkelováEurópska únia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu