Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ako Hitler nedodržal Mníchov, ani KĽDR nedodrží dohodu s USA, myslí si Zeman

Český prezident Miloš Zeman.
Český prezident Miloš Zeman. (Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek)

PRAHA - Schôdzka amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom dopadla remízou. Aspoň tak ju hodnotí český prezident Miloš Zeman. Podľa neho však diktatúry neplnia svoje záväzky, a tak ani Severná Kórea nemusí dodržať svoje sľuby o jadrovom odzbrojení.

"Stretnutie Trumpa s Kimom je zatiaľ remíza. Hra sa len začala. Aj keď ľudia spolu majú hovoriť a je dobre, že sa títo dvaja stretli, tak je nepochybné, že je Severná Kórea teroristický režim či skôr diktatúra. Tie neplnia svoje záväzky a všeobecné dohody. Ani Hitler nedodržal mníchovskú dohodu. Môže to byť mediálna bublina, za ktorou nebudú ďalšie kroky už nasledovať," zhodnotil historický summit dvoch štátnikov v relácii Týždeň s prezidentom.

Zeman tiež krátko pripomenul narodeniny amerického prezidenta. "Nech sa nenechá otráviť svojimi kritikmi a nech má väčšiu stabilitu rozhodovania," zaželal mu. Trumpovi tiež na diaľku odkázal, aby opustil "nie celkom rozumný nápad" na zavedenie ciel voči Európskej únii. "Výrazne nesúhlasím s jeho protekcionistickou politikou a so zavedením ciel voči únii a Kanade a Mexiku," upozornil Zeman. Informácie priniesol český spravodajský portál iDNES.cz.

Viac o téme: DohodaUSAKĽDRMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu