Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kontroverzný odkaz političky: Počas majstrovstiev nesúložte s "nebielymi" cudzincami, varuje Rusky!

Ruská politička varuje tamojšie ženy, aby sa vyhli pohlavnému styku s cudzincami, ktorí sa budú počas MS vo futbale v meste zdržiavať. Zobraziť galériu (2)
Ruská politička varuje tamojšie ženy, aby sa vyhli pohlavnému styku s cudzincami, ktorí sa budú počas MS vo futbale v meste zdržiavať. (Zdroj: KPRF)

MOSKVA - Komunistická predsedkyňa ruského štátneho výboru pre rodinu, ženy a deti Tamara Pletněvová v štátnom rozhlase ruským ženám odkázala, aby sa vyhli pohlavnému styku s "nebielymi" cudzincami. Vyhlásila to v rozhovore pre rádio Govorit Moskva len pár hodín pred oficiálnym zahájením majstrovstiev sveta vo futbale. Politička Rusky varovala, že počas majstrovstiev sa bude v meste pohybovať veľa cudzincov, a preto zdôraznila, že ak nechcú skončiť ako osamelé matky, ktorých deti budú rasovo diskriminované, sexu s cudzincami by sa mali vyhnúť.

V štátnom rozhlase Govorit Moskva v stredu 13. júna odkázala komunistická predsedkyňa parlamentného výboru pre rodinu, ženy a deti Tamara Pletněvová ruským ženám, aby počas MS vo futbale nesúložili s "nebielymi" cudzincami. Učinila tak pár hodín pred ich oficiálnym začatím. V rozhovore vysvetlila, že považuje za nesmierne dôležité, aby s tým Rusy oboznámila.    

Ruská žena
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Osamelé matky chodia političke plakať na výbor

Pletněvová povedala, že nerozvážne konanie vedie k tomu, že sa deti rodia do neúplných rodín. „Aj keď sa ženy neskôr vydajú, nevedia, ako sa vrátiť do normálneho života. Chodia potom za mnou na výbor a plačú mi tam, že sa boja, že im bude dieťa odobraté,“ povedala politička s tým, že ich ženy musia jednoducho rodiť ruské deti.

Dieťa inej rasy je v Rusku diskriminované

Zmienila sa tiež o tom, že v prípade počatia dieťaťa s cudzincom ženám hrozí, že skončia ako osamelé a slobodné matky, ktorých deti budú v spoločnosti rasovo diskriminované. Aby tamojšie ženy varovala, v rozhovore sa vrátila do roku 1980. „Spomeňte si na olympiádu z roku 1980, po ktorej bolo v Moskve mnoho slobodných matiek. Musíme rodiť naše deti.“

Predsedkyňa výboru pre rodinu, ženy a deti Tamara Pletněvová.
Zobraziť galériu (2)
Predsedkyňa výboru pre rodinu, ženy a deti Tamara Pletněvová.  (Zdroj: KPRF)

Miešanie rás je podľa nej riskantné

Ďalej vysvetlila, že miešanie rás je zasa niečo iné. „Jedna vec je, keď sú rovnaké rasy, ale úplne niečo iné je, keď sú tí dvaja ľudia inej rasy,“ vyhlásila komunistická politička s tým, že nie je nacionalistka. Jedoducho len nechce, aby ich deti trpeli.

Argentínsky návod ako zbaliť Rusky

Špekuluje sa tiež, že Pletněvová vystúpila v rádiu so svojím prejavom práve kvôli zverejnenému návodu argentínskeho futbalového zväzu, ktorý bol označený za sexistický. V spomínanom návode sa píše o tom, ako dvoriť Ruskám. „Umývať sa, nenudiť a chovať sa k nim ako k pokladu,“ deklarovala obsah príručky pre návštevníkov ruská televízia. Kritizovaná Argentínska futbalová asociácia AFA sa ospravedlnila. 

Predsedkyňa výboru pre rodinu sa ale v rádiu vôbec nezmienila o mužskej antikoncepcii. Rusko je pritom z celej Európy krajinou, ktorá najviac bojuje s vírusom HIV.

Viac o téme: RuskoŽenyRádio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu