Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragický koniec oslavy narodenín na výletnej lodi v Rusku: VIDEO Zrážka s člnom, 11 mŕtvych

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Russian Ministry for Emergency Situations/AP)

MOSKVA - Pri zrážke výletnej lode s ťažným člnom na rieke Volge zahynulo v ruskom meste Volgograd 11 ľudí. Nehoda sa stala zhruba 250 metrov od brehu a záchranné sily o nej dostali hlásenie v pondelok okolo 22:00 miestneho času (21:00 SELČ), informovala dnes agentúra Reuters.

Dráma v Prahe: Prívalová vlna zmietla štyroch lovcov pokladov, dvoch zachránili títo hrdinovia

Jedenásť ľudí zahynulo na vyhliadkovej lodi, na ktorej palube bolo dokopy 16 osôb, citovala agentúra RIA Novosti miestne úrady, ktoré predtým hovorili o desiatich obetiach a jednom nezvestnom. Všetci ľudia na palube boli Rusi. Zvyšných päť ľudí zachránili, potvrdil hovorca ruského ministerstva pre mimoriadne situácie Dmitrij Ulanov.

Traja preživší sú v nemocnici, informoval na svojom webe úrad miestneho guvernéra. Začalo sa vyšetrovanie príčiny nehody. Podľa spravodajskej televízie Rossija-24 bolo plavidlo na prepravu osôb preťažené a jeho osvetlenie bolo v čase nehody vypnuté.

Tragický koniec oslavy narodenín
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Russian Ministry for Emergency Situations/AP)

Vyšetrovatelia zadržali majiteľa lodenice, ktorý nezabránil vyplávaniu spomínaného plavidla, katamaránu, uviedol server Newsru.com. Prípad sa vyšetruje podľa paragrafu o spôsobení smrti dvoch a viac ľudí v dôsledku porušenia pravidiel bezpečnej plavby, za čo hrozí až sedem rokov za mrežami.

Na katamaráne pracovníci bezpečnostných zložiek a ich rodinní príslušníci oslavovali 43. narodeniny majora dopravnej polície, ktorý pri zrážke prišiel o život, spolu s manželkou a sedemnásťročnou dcérou. "Opitý kormidelník katamaránu úplne ignoroval výstražné svetelné a zvukové znamenia z člna," poznamenal server. Dodal, že katamarán patril miestnemu politikovi, zapletenému do kriminálnych a sexuálnych škandálov.

Viac o téme: ČlnSmrťVýletná loďZrážkaVolgaVolgograd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu