Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľká záhada v chorvátskom letovisku: Maria skončila na morskom dne, TAKTO sa to asi stalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠIBENIK - Chorvátske úrady riešia záhadu. Pri brehoch ostrova Žirje sa potopila loď, no nikto sa k nej nehlási. Doteraz nie je známe ani to, či na nej niekto zahynul. Celý prípad je zahalený rúškom tajomstva a polícia je na informácie veľmi skúpa.

Miestni záchranári dostali v utorok doobeda oznámenie od rybárov, že na mori sa potápa menšia červeno-biela loď. Keď na miesto dorazila námorná polícia, loď už bola úplne pod vodou, takže sa nedalo hneď zistiť, komu patrila a či sa na jej palube niekto nachádzal. Vyšetrovateľom sa na druhý deň podarilo zistiť, že plachetnica dlhá vyše dvanásť metrov sa volala Maria a v minulosti patrila českej spoločnosti Rejvíz so sídlom v Brne, píše portál Jutarnji.hr. Jej nový majiteľ ale nie je známy. 

Veľká záhada v chorvátskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/True-design)

Viaceré chorvátske médiá uviedli, že loď mala patriť českému občanovi žijúcemu neďaleko Šibenika, no túto informáciu sa nepodarilo potvrdiť. Nikto  doteraz krádež či zmiznutie lode neoznámil na polícii. "Jej majiteľ nenahlásil zmiznutie a nezaznamenali sme ani zmiznutie akejkoľvek osoby, ktorá by mohla súvisieť s týmto prípadom," uviedla miestna policajná hovorkyňa Marica Kosorová. 

Celý tento prípad obklopuje mnoho nejasností. Obyvatelia obce Bilice, kde loď kotvila, si napríklad všimli, že v noci z pondelka na utorok sa v okolí lode deje niečo divné. Pohybovala sa tam vraj skupina ľudí, ktorí vyzerali tak, akokeby ju chceli ukradnúť. 

Dievčina (24) stanovala v chorvátskom parku: V noci ucítila niečo, čo ju poriadne vystrašilo

Existuje viac scenárov, ako sa mohla Maria potopiť. Mohli ju ukradnúť zlodeji a následne poškodiť tak, aby sa sama potopila, alebo naopak spolu s ňou skončili na morskom dne. Do úvahy prichádza aj možnosť, že majiteľ plachetnice mal s niekým spor a ten niekto loď ukradol a ako akt pomsty ju zámerne potopil. Alebo sa loď poškodila počas plavby a posádka z nej utiekla ešte predtým, než klesla ku dnu, pretože mala na to dôvod. 

Veľká záhada v chorvátskom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/True-design)

Polícia doteraz neinformovala verejnosť o okolnostiach či príčinách potopenia lode. Nemôže k nej vyslať ani potápačov, pretože sa nachádza vo veľkej hĺbke. Momentálne sa preto rozhoduje, či k nej vyšle aspoň roboty, ktoré by do prípadu určite vniesli viac svetla. 

Viac o téme: LoďChorvátskoPotopenieZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu